Hileli maaşa Yargıtay kriteri

Yargıtay, hileli boşanmanın tespiti için kriterler belirledi. Kadına ödenen yetim maaşının kesilebilmesi için derin inceleme yapılması şart koşuldu...

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 18 Kasım 2013 10:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Hileli maaşa Yargıtay kriteri

Eşinden boşandıktan sonra babasından ölüm aylığı bağlanan ve eşiyle yaşamaya devam eden kadınlar, yargının gündeminden düşmüyor. Daha önce Yargıtay 15. Ceza Dairesi, boşanarak yetim maaşı alanların eşiyle yaşamasını aile yaşamına saygı hakkı kapsamında değerlendirerek, 'hileli boşanma' saymamıştı. Yargıtay 21. Hukuk Dairesi de, yeni bir karar aldı. Daire, maaşın kesilebilmesi için kadınların boşandıkları kocalarıyla eylemli birlikte yaşama olgusunun tüm açıklığıyla ortaya konulması gerektiğine işaret ederek, birlikte yaşamanın tespiti için gerekli kriterleri belirledi.

FATURALARA DA BAKILACAK

Kararda, "Boşanılan eşle eylemli olarak birlikte yaşama olgusunun gerçekleşip gerçekleşmediği; faturaları, ikametgahları, görgü tanıkları, yerleşim yeri ve diğer adresleri, seçmen bilgi kayıtları gibi birçok kanıt toplandıktan sonra karar verilmelidir" denildi. Boşanma sonrası ortak çocuk yönünden kişisel ilişkilerin yürütülmesini sağlamak için eşlerin belirli aralıklarda ve günlerce bir araya gelmelerinin, aylık kesilmesi nedeni olarak öngörülmediğinin kabul edilmesi istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber