Bakanlık çay borcunu 5 taksitle tahsil edecek

Haber Giriş : 07 Nisan 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanlığı, içtikleri çay, kahve, suyun parasını devlete ödeten bürokratlara taksit imkanı getirdi. Bürokratlar, cezalarını beş taksitte ödeyecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, çay, kahve, su parasını devlete ödeten ve arabasını devlete yıkan bürokratların peşini bırakmıyor. Bir süre önce ortaya çıkan olayda Bakanlık, bürokratlara maaş kesme cezası vermişti. Şimdi de bürokratların borçlarını 5 taksitte ödemesine karar verildi. Bu arada idari ceza alan bürokratlar savcılığa sevk edilecek. Ceza alan bürokratlar arasında, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdür Yardımcıları Tahsin Yılmaz, Musa Saçıkara, Suat Yüksel, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nden Ahmet Oruç, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü'nden Şube Müdürü Turgut Erdoğan ile Şef Şeref Okur ve memur Dilaver Şahiner bulunuyor.

İTİRAZINDA HAKLI ÇİKTİ

Teftiş sonrasında uyan cezası alan Güzel Sanatlar Genel Müdürü Bayram Bilge Tokel'in ise itirazda bulunduğu ve haklı çıktığı belirlendi. Teftiş raporlarında ismi geçtiği iddia edilen Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Numan Pakdemir'in ise olayla bir ilgisinin bulunmadığı belirtildi. Bakanlık Personel Daire Başkanı Yusuf Höyük, Numan Pakdemir'in, olayla bir ilgisinin bulunmadığını ve gazetelerde yer alan haberlerin, yanlış anlaşılmadan kaynaklanmış olabileceğini ifade etti.

Bakanlık Müsteşarı Prof. Mustafa İsen tarafından tebliğ edilen cezalar, 2002-2005 yıllarını kapsayan geniş çaplı teftiş sonucunda, 1050 sayılı Muhasebe-i Umumiye Kanunu'nun 22. maddesi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddeleri uyarınca verildi. 657 sayılı kanununa göre, bir kamu çalışanı, maaş kesme cezası almışsa, üst bir göreve atanamıyor.

Mutlu ÇÖLGEÇEN /Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber