Dar gelirliye 50 bin konut

Haber Giriş : 09 Nisan 2006 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile beraber üretilecek en az 50 bin konutun büyük bölümünün alt gelir grubundaki vatandaşlara yönelik olacağını söyledi. 1. Konut Kurultayı'nda konuşan Topbaş, İstanbul'da 1 milyon 600 bin civarındaki konutun yüzde 75'e yakınının imara aykırı olduğuna değinerek, deprem açısından büyük tehdit oluşturan bu durum karşısında yol haritası oluşturmak istediklerini ve bunun adımlarını attıklarını anlattı.

Yeni konut alanları yaratıldı
İstanbul'da 600 bin civarında yeni konut yapılabilecek alan belirlediklerini ve bu çerçevede kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmeye başladıklarını kaydeden Topbaş, "TOKİ ile beraber bu dönem en az 50 bin konut İstanbul'da verilecek. Bunun büyük kısmı, alt gelir grubundakilere yönelik olacak. 4 bin 500'ün üzerinde yıkım yaptık. Bu, çarpık yapılaşmaya izin vermediğimizin ve vermeyeceğimizin en iyi göstergesi" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, başkentin çarpık kentleşmede büyük sorun yaşayan illerden olduğuna işaret ederek, "Yeni yasal düzenlemeler, elimizi kolumuzu rahatlattı. Geçen kanunlarla 10 yılda yapamadığımızı bir yılda yapabileceğiz" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber