MEB'de hizmet bölgeleri ile il, ilçe sınıfları ve puan çizelgesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Nisan 2006 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği" 04/03/2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlarak yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmeliğin 52'nci maddesi ile 11/6/2000 tarihli ve 24076 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği" yürürlükten kaldırılmıştır.

Yeni yönetmeliğin geçici 2'nci maddesinde "Bu Yönetmeliğin yürürlük tarihinden önce Birinci Hizmet Bölgesine dâhil illerin (D) ve (E) sınıfı ilçelerinde görev yapmış olanlar ile halen görev yapanların bu ilçe sınıfında geçen hizmet süreleri zorunlu çalışma süresinden sayılır." hükmü yer almaktadır.

Eski yönetmeliğe göre birinci hizmet bölgesine dahil illerin (D) ve (E) sınıfı ilçelerini görmek için tıklayın.

04.03.2006 tarihi itibariyle yayımlanan hizmet bölgelerini görmek için tıklayın.

Öğretmen ataması ve çalıştırılmasında güçlük derecesi bakımından benzerlik ve yakınlık gösteren il ve ilçeler gruplandırılarak beş sınıfa ayrılmıştır. Bu hizmet sınıflarına dâhil edilen il ve ilçeler ile bu il ve ilçelerde her hizmet yılı için verilecek hizmet puanı; bu Yönetmelik ekinde yer alan İl, İlçe Sınıfları ve Puan Çizelgesine ulaşmak için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber