SSK'lıların gözlük alma çilesine son

Haber Giriş : 11 Nisan 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Genel Müdürlüğü'nün 3 Nisan 2006 tarihinden itibaren Türkiye genelinde başlattığı yeni uygulama, vatandaşları ilaç kuyruğundan sonra gözlük tahsis çilesinden de kurtardı.

Buna göre hastalar, gözlük reçetesini onaylatmak ve tahsis yaptırmak için SSK il müdürlüklerine gitmek zorunda kalmayacak. Her yerdeki anlaşmalı optikçiler, bilgisayardan SSK'lının bilgilerine ulaşıp gözlük verilip verilmeyeceğini tespit edecek. Vatandaş, reçetesiyle doğrudan bir optikçiye giderek çerçeve ve camlarını alabilecek. Böylece SSK İzmir İl Müdürlüğü, merkez ve ilçelerden her gün reçete tasdikletmek için gelen bin 200 ile bin 500 kişinin iş yükünden kurtulacak. SSK İzmir İl Müdürü Ali İhsan Yeşilçimen'in, SSK Genel Müdürlüğü'ne geçen yıl içinde yaptığı teklifin kabul edilmesi üzerine bir yıllık çalışmadan sonra gözlüklerin, vatandaşın bulunduğu yerdeki optikçilerden doğrudan verilmesi uygulaması başlatıldı. SSK İl Müdürü Yeşilçimen, genel müdürlüğün protokol yaptığı optikçilere kullanıcı kodu verdiğini açıkladı. Yeşilçimen şunları söyledi: ?Optikçi, sigortalılarımızın bilgilerini bilgisayardan girecek ve gözlük almayı hak edip etmediğini görecek. İlaçtaki gibi bir uygulamayla hizmet vatandaşın ayağına gitmiş olacak.?

Sosyal Sigortalar Kurumu'ndan hizmet alan bir hastaya dört yılda bir gözlük çerçevesi verilebildiği için tahsis süresinin dolup dolmadığına bakılıyordu. Bu sebeple bir gözlük protezi için merkez veya ilçelerdeki vatandaşların, İzmir'deki SSK il müdürlüğüne gidip tahsis olup olmadığına baktırması ve reçetesini onaylatması gerekiyordu. Bu da hem kişinin zaman kaybına ve yorulmasına hem de SSK müdürlüğünde iş kaybına yol açıyordu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber