11/04/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da temaslarını tamamlayarak İstanbul'a hareket edecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Meclis Başkanı Bülent Arınç, İslam Konferansı Örgütü Parlamento Başkanları Konferansı sebebiyle saat 11.30'da Conrad Otel'de düzenlenecek basın toplantısına katılacak.

TBMM gündemi
- AK Parti Grup Toplantısı saat 11.00'de gerçekleştirilecek.
- CHP Grup toplantısı saat 13.00'te yapılacak.
- SHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Güryüz Ketenci, saat 10.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- TBMM KİT Komisyonu toplantısı saat 14.30'da gerçekleştirilecek.
- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısı saat 15.00'te yapılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de AK Parti Grup Toplantısı'na, saat 15.30'da İlçe Başkanları Eğitim Toplantısı'na katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 19.00'da Irak Ticaret Bakanlığı-TOBB ve Forum Fuarcılık tarafından düzenlenecek olan Irak Fuarı'nın tanıtım toplantısına katılacak.
- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, saat 14.15'te Ukrayna Savunma Bakanı Anatoliy Gritsenko ile biraraya gelecek.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 09.15'de Lütfü Kırdar Kongre Sarayı'nda başlayacak olan "Ulaşım, Taşımacılık ve Sürdürülebilir Çözümler" konulu kongreye katılacak. Yıldırım ayrıca, Hilton Otel'de düzenlenecek olan Hazar Telekom Konferansı'na ve saat 12.30'da, aynı yerde düzenlenecek olan Hazar Telekom Konferansı Fuarı'nın açılışına da katılacak. Bakan Yıldırım saat 13.30'da ise Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Başkanı Giovanni Bisignani ile birlikte basın toplantısı düzenleyecek.
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, saat 11.00'de Eresin Otel'de düzenlenecek 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması Ödül Töreni'ne katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 10.30'da Başbakanlık Divanı Toplantısı'na katılacak, saat 12.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- MHP Çankaya İlçe Teşkilatı, saat 14.00'te Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile gül dağıtacak.
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 11.00'de Zeytinburnu Merkezefendi Çağlar Sitesi'nde işyerleri yıkılan esnafları ziyaret edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Ankara'da saat 09.30'da, helikopter kazasında şehit düşen subaylar için cenaze töreni düzenleyecek.
- Danıştay'da başkanlık seçimlerine saat 14.00'te devam edilecek.
- Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Yaşar Topçu, saat 11.00'de Yüce Divan'da yargılanacak.
- Tarih Vakfı, Ankara'da saat 19.00'da, 'Tarihte Geçmiş-Şimdi-Gelecek' konulu bir söyleşi düzenleyecek.
- Bazı halk örgütleri, Ankara'da saat 18.00'de, Erzincan'daki linç girişimi ile ilgili basın açıklaması yapacak.
- Gazete Ankara tarafından, saat 18.00'de 'Kentin Sahipleri' ödül töreni düzenlenecek.
- TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, saat 11.00'de, LPG'li araçlarla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- Ankara Üniversitesi Rektörü Nusret Aras, saat 10.00'da Avrupa Üniversite Birliği'nin Ankara Üniversitesi hakkında yaptığı kurumsal değerlendirmeye ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.
- Hacettepe Üniversitesi Hastanesi ve Siemens Tıp Çözümleri arasında, saat 18.00'de 'Akademik Geliştirme Anlaşması' imzalanacak.
- Microsoft Türkiye, SQL Server 2005, Visual 2005 ve BizTalk Server 2006'yı tanıtacak.
- Polis Haftası etkinlikleri kapsamında, saat 19.00'da Çırağan Sarayı'nda bir polis balosu ve Faruk Saraç defilesi düzenlenecek.
- Küçükçekmece Belediyesi, temizlik personeline bomba eğitimi veriyor. İlk eğitim saat 16.00'da Halkalı Kültür Merkezi'nde verilecek.
- Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, Üsküdar Zeynep Kamil Hastanesi'nde öğlene kadar doğacak çocuklara "Kutlu Doğum Altını" takılacak. Konuyla ilgili etkinlik, saat 16.00'da hastane binasında yapılacak.
- Bazı sendikalar ve kitle örgütleri, Güneydoğu'da meydana gelen olaylarla ilgili olarak, saat 12.30'da TMMOB'da bir basın açıklaması yapacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, saat 09.00'da Fatih Cambaziye Mahallesi'nde 26 gecekondunun yıkımını gerçekleştirecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ
------------------------------
TÜSİAD semineri
- Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD), Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın katılımıyla müzakere sürecini masaya yatıracak. TÜSİAD, saat 09.30'da Ceylan Intercontinental Otel'de "AB ile Müzakere Süreci: Orta Vadeli Perspektif" başlıklı bir seminer düzenleyecek. Seminerin açılış konuşmalarını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Babacan gerçekleştirecek.

IATA Başkanı Bisignani, THY'yi ziyaret edecek
- Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Başkanı Giovanni Bisignani, saat 14.00'te Türk Hava Yolları'nı (THY) ziyaret edecek ve THY Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek çalışma toplantısına katılacak. Toplantı öncesinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ve IATA Başkanı Giovanni Bisignani'nin katılımıyla bir basın toplantısı düzenlenecek.

İSOV ile Ülker arasında okul protokolü
- İstanbul Sanayi Odası Vakfı'nın, İSO Üyelerinin bağış ve katkılarıyla yapımını büyük bir hızla sürdürmekte olduğu İSOV Meslek Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezi içinde yer alan Spor Salonu'nun inşası, Ülker Gıda ve Ticaret A.Ş.'nin bağışlarıyla gerçekleştirilecek. Ülker Gıda'nın, "İSOV Sabri Ülker Spor Salonu" adını vermek kaydıyla yapacağı bağış için, İSOV ile firma yetkililerinin katılacağı protokol imza töreni, saat 16.00'da İstanbul Sanayi Odası Odakule binasında yapılacak.

Azeri-Türk İş Adamları Zirvesi
- Azeri-Türk İş Adamları Zirvesi, İstanbul Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde saat 09.00'da gerçekleşecek. 'Türkiye-Azerbaycan İş Forumu'nda Azerbaycan tarafı ATİB, Azeri Milletvekilleri, Ekonomik Kalkınma, Sanayi ve Enerji, Vergiler, İletişim ve Enformasyon Teknolojileri Bakanlıkları'nın üst düzey temsilcileri ve sektörlerinin lideri konumunda işadamlarından oluşan 50 kişilik bir heyetle temsil edilecek. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, ATİB Başkanı Ahmet Erentok, ve T.C. Bakü Büyükelçisi Turan Moralı'nın açılış konuşmalarını gerçekleştirecekleri, çok sayıda Azeri ve Türk iş adamını ağırlayacak bu etkinlik, ekonomik ve kültürel işbirlikleri yönünde bir ilk.

Aktürk Yapı Endüstrisi'nin, Çekmeköy projesinin tanıtımı
- Aktürk Yapı Endüstrisi'nin, Çekmeköy'deki yeni projesini tanıtacağı toplantı, saat 11.00'de Çekmeköy'de yapılacak.

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Kongresi
- İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Kongresi, saat 09.00'da Lütfi Kırdar'da başlayacak.

Caspian Telecoms 2006 Telekom Zirvesi
- Caspian Telecoms 2006 Telekom Zirvesi saat 09.00'da Hilton Oteli'nde yapılacak.

Renault Clio III'ün tanıtım gecesi
- Renault Clio III'ün tanıtım gecesi, saat 19.30'da Lütfi Kırdar'da yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
----------------------------
İsrail'de koalisyon kurma çalışmaları devam ediyor
- Geçen ay düzenlenen seçimlerden zaferle ayrılan Ehud Olmert'in Kadima Partisi, İsrail'in nihai sınırlarına ilişkin düzenlemeyi gerçekleştirecek bir koalisyon hükümeti için görüşmelerini sürdürüyor.

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Seçimlerin ardından şiddetin bir türlü dinmediği Irak'ta milli birlik hükümeti kurulması için çalışmalar sürüyor.

İtalya seçimleri
- Başbakan Silvio Berlusconi'nin seçimleri önde götürdüğü ileri sürülüyor. Oy sayma işlemleri devam ediyor.

Fransa'nın yeni istihdam yasası
- Fransa yeni istihdam yasasını geri çekti. Öğrencilerin sevinç gösterileri düzenlemesi bekleniyor.

BM Kosova Özel Temsilcisi Ahtisaari'nin Brüksel temasları
- AB Dış Politika Şefi Javier Solana, BM Kosova Özel Temsilcisi Martti Ahtisaari ile biraraya gelecek.

AB Kalkınma Bakanları biraraya geliyor
- AB Kalkınma Bakanları, Lüksemburg'da çeşitli konularda görüşmelerde bulunmak üzere biraraya gelecek.

SPOR GÜNDEMİ
-------------------------
- Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından 12-14 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek ve bu sezon 35.'si start alacak Avrupa Ralli Şampiyonası organizasyonu Fiat Rallisi'nin ilk basın toplantısı, 10.00-12.00 saatleri arasında Kuruçeşme Divan'da yapılacak. Toplantıya TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ve Fiat Marka Direktörü Okan Baş katılacak.
- İstanbul Sanayi Odası Vakfı ile Ülker Gıda ve Ticaret A.Ş. arasında "İSOV Sabri Ülker Spor Salonu" bağış protokolü imza töreni, İstanbul Sanayi Odası Odakule Şeref Salonu'nda yapılacak.
- Azerbaycan A Milli Takımı ile Çarşamba günü özel maçta karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, saat 18.30'da maçın oynanacağı Tevfik Behramov Stadı'nda bir antrenman yapacak.
- Azerbaycan Ümit Milli Takımı ile Çarşamba günü özel maçta karşılaşacak Ümit Milli Futbol Takımı, saat 14.45'te maçın oynanacağı Shafa Stadı'nda bir antrenman yapacak.
- Abdullah Avcı yönetimindeki 16 Yaş Altı Milli Takımı, deplasmanda Yunanistan Genç Milli Takımı ile Atina'nın D. Dimitrou Municipal Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Karşılaşma saat 17.00'de başlayacak
- Fenerbahçeli eski futbolcu Selçuk Yula, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde saat 18.00'de Fenerbahçe kartı ile ilgili tanıtım toplantısına ve düzenlenecek panele katılacak.
- Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'te yapılan uluslararası yarışta büyükler sınıfında Final A'da altın madalya kazanan hafif kilo 2x kategorisinde Yiğit Saygılıgil ve Hüseyin Kandemir'den oluşan Fenerbahçe Kürek Takımı ile Final A'da bronz madalya alan Efe Koroğlu ve Kadir Ünsal'dan oluşan ekip yurda dönüyor.
- Beşiktaş, Gaziantepspor maçının hazırlıklarına, milli takımlarda bulunan oyuncuların dışında tam kadro olarak saat 11.00'de yapacağı idmanla devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber