Şehit ailelerine dolandırıcı uyarısı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2006 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilecik Jandarma Komutanı Yarbay Osman Erkol, son günlerde bazı kişilerin kendilerini Türk Silahlı Kuvvetleri personeli olarak tanıtarak şehit ailelerini dolandırmaya çalıştığını bildirdi.

Yarbay Erkol, yaptığı yazılı açıklamada, bazı kişilerin kendilerini Türk Silahlı Kuvvetleri personeli olarak tanıtıp maddi çıkar elde etmeye çalıştıkları yönünde bilgi aldıklarını belirterek, bu tür faaliyetle karşılaşılması halinde güvenlik güçlerine bilgi verilmesini istedi.

Bu kişilerin özellikle şehit ailelerinin iyi niyetlerini suistimal ederek dolandırmaya çalıştıklarını öğrendiklerini ifade eden Yarbay Erkol, şunları kaydetti:

''Bu kişiler, özellikle Terörle Mücadele Kanunu'ndaki değişiklikleri bahane ederek şehit ailelerine yaklaşmakta ve kanun çerçevesinde şehit ailelerinin bazı imkanlardan faydalanabilmelerini sağlama bahanesiyle aile fertlerinin fotoğraflarını, kimlik bilgilerini ve ikametgah belgelerini alıp dolandırıcılık suçu işlemektedirler. Bu tür olaylara karşı özellikle şehit ailelerimizin daha dikkatli olmalarını istiyorum.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber