Pasaport Kanununda Baydemir By-Pass'ı

Haber Giriş : 12 Nisan 2006 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pasaport Kanunu'yla, büyükşehir belediye başkanlarınada diplomatik dokunulmazlık zırhı sağlayacak ?kırmızı pasaport' verilecekti. Ancak yasa, bir önergeyle değiştiriliyor.

TBMM İçişleri Komisyonu'ndan geçerek Genel Kurul gündemine giren Pasaport Kanunu'nda Büyükşehir belediye başkanlarına by-pass yapılacak. Yapılacak değişiklikle büyükşehir belediye başkanlarının diplomatik dokunulmazlık zırhına kavuşmalarına yolaçacak ?kırmızı pasaport' almaları engellenecek.

İçişleri Komisyonu'nda kabul edilen tasarıda, büyükşehir belediye başkanlarına da kırmızı pasaport verilmesi kararlaştırılmıştı. Ancak, Diyarbakır'da başlayan ve bölgenin diğer illerine de yayılan olaylar sırasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in tutum ve açıklamaları bu durumu tersine çevirdi.

Baydemir'in, terör örgütü mensuplarından ?şehit' diye söz etmesi, PKK'lılara ?dağdaki militanlar' demesi TBMM'de rahatsızlık yarattı. AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz'un, tasarının Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sırasında büyükşehir belediye başkanlarına kırmızı pasaport verilmesi hükmünün tasarıdan çıkartılması için önerge vereceği öğrenildi. Tasarıdan bu hükmün çıkması halinde Baydemir ile birlikte 15 büyükşehir belediye başkanı kırmızı pasaport alma hakkını elde edemeyecek. Büyükşehir belediye başkanları eskiden olduğu gibi yeşil pasaport kullanmaya devam edecekler.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber