Çocuk gelişimi dersini uygulamalı olarak görüyorlar

Avrasya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu birinci sınıf öğrencileri uygulamalı eğitim programı çerçevesinde özel bir kreşten gelen dört minik misafiri ağırladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2013 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocuk gelişimi dersini uygulamalı olarak görüyorlar

Avrasya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu birinci sınıf öğrencileri uygulamalı eğitim programı çerçevesinde özel bir kreşten gelen dört minik misafiri ağırladı.

Ders içerisinde Üniversite öğrencilerinin rehberliğinde pasta yapmayı öğrenen minikler yaptıkları pastaları afiyetle yediler.Programı gerçekleştiren Avrasya Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi Emine Gözel, derslerinde yaparak, yaşayarak öğrenmeyi esas alan uygulamalar yaptıklarını belirterek "Geleneksel yöntemlerden çıkıyoruz. Biraz daha uygulamaya dönük çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Akılda daha kalıcı oluyor" dedi. Gözel, çocuk gelişimi birinci sınıf öğrencilerinin eğitiminde öğretim yöntemleri ve tekniklerini kendi anlatmak yada sunumla ifade etmek yerine yöntem ve teknikleri uygulamayı tercih ettiklerini ifade ederek "Gönüllü öğrencilerimizle gruplar oluşturduk. Öğrencilerimiz bu program çerçevesinde özel bir kreşten öğrenciler getirdik. Üniversite öğrencileri minik misafirleriyle birlikte pasta yaptılar. Onlara sorular yönelttiler ve yüzde yüze yakın doğru cevaplar aldılar. Bu çalışmalar öğrencilerimize stajda ve iş hayatında çok faydası olacak. Kitaptaki konuları zaten okuyarak anlatarak öğrenebilirler ama bu uygulamaları yapmazsak başarılı olmaları mümkün değil. Geçen yılki öğrencilerimiz staj yapıyorlar ve bize bu sistemle yapılan derslerin faydasını şimdi gördüklerini anlatıyorlar. Bir öğretmen olarak bunları duymak bizi çok mutlu ediyor" dedi.

Çocuk gelişimi bölümü öğrencileri kalıcı bir öğrenme gerçekleştiğine inandıklarını dile getirerek her zaman bu şekilde devam etmesi gerektiğini söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber