Sağlık ekipleri kapı kapı dolaşarak aşı yapıyor

Suriye'de görülen çocuk felci hastalığına karşı Sağlık Bakanlığı tarafından Suriye'ye yakın bölgelerdeki il ve ilçelerde aşı uygulaması yapılmaya başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2013 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık ekipleri kapı kapı dolaşarak aşı yapıyor

Hatay'da bir çok mahallede başlayan çocuk felçi aşı uygulaması için sağlık ekipleri kapı kapı dolaşıp aşı yapıyor. Öncelikli olarak Suriye'den Hatay'a gelen ailelerin çocuklarına yapılan çocuk felçi aşısı için kapıları tek tek çalan sağlık ekipleri yoğun bir tempo ile çalışıyor.

Günde yüzlerce eve girip çocuklara aşı yapan ekipler karşılarına çıkan Suriyeli ailelerle de Arapça bilmemelerine rağmen anlaşmaya çalışıyorlar ve aşı yapıyorlar.

Hedeflerinin Hatay'da yaşayan 0-5 yaş arası tüm çocuklara kampanya süresince aşı yapmak olduğunu belirten sağlıkçılar ailelere çocuk felci aşının faydalarını da anlatıyorlar.

Kampanyanın başlağı 18 Kasım Pazartesi gününden buyana kadar Hatay'da bulunan çadır kentlerde dahil olmak üzere bir çok mahalleyi gezen ekiplerin şuana kadar toplamda Hatay'da bulunan 140 bin çocuktan 67 bin 480'üne ve misafir olarak bulunan 7 bin 304'üne aşı yapıldığı kaydedildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber