Hayvancılık sektörü modern tesislerle gelişiyor

Erzincan'ın lokomotif sektörlerinden birisi olan hayvancılık sektörü devlet tarafından sağlanan hibelerin etkisiyle yapılan yatırımlarla gün geçtikçe gelişiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2013 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hayvancılık sektörü modern tesislerle gelişiyor

Erzincan'ın lokomotif sektörlerinden birisi olan hayvancılık sektörü devlet tarafından sağlanan hibelerin etkisiyle yapılan yatırımlarla gün geçtikçe gelişiyor. Son yıllarda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sektöre sağlanan hibe destekleri modern tesislerin önünü açıyor. Erzincan'ın önemli sektörleri arasında yer alan büyükbaş hayvancılık sektörü de bu hibe desteklerinden payını alıyor.

Merkeze bağlı Aydoğdu köyünde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından sağlanan hibeyle 2 modern işletmenin inşaat aşaması yakında tamamlanacak. Fazlı Mutlu ve Hicabi Mutlu'ya ait modern işletmeler Erzincan'ın önemli hayvancılık tesisleri arasında yer alacak. Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Müdürü Metin Bektaş, inşaatı devam eden tesislerde incelemelerde bulundular.

İnşaatlarda incelemelerde bulunan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, yakında inşaatları tamamlanacak olan tesislerin Erzincan adına son derece sevindirici bir gelişme olacağını söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ülke genelinde girişimcilere çok büyük hibe destekleri verdiğini kaydeden Karadağ, modern işletmelerin sektörün aynası olacağını, sektörün rekabet gücünü artıracağını ve sürdürülebilir bir hayvancılık sektörü için önemli örnekler olacağını söyledi. Bakanlık tarafından uygulanan hibe teşvikleri ve desteklemelerin hayvancılık sektörünün önünü açtığını vurgulayan İl Müdürü Karadağ, yatırımcıların bu hibe desteklerinden en iyi şekilde yararlanmalarını gerektiğini vurguladı. Kurulan işletmelerde organik süt üretimi yapılacak olmasının diğer bir önemli nokta olduğunu belirten Karadağ, son derece modern tesislerde organik süt üretimi gerçekleşecek olmasının Erzincan için büyük bir kazanç olacağını vurguladı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Müdürü Metin Bektaş ise IPARD hibelerinin tarım sektörü için bulunmaz bir nimet olduğunu vurgulayarak, Erzincanlı yatırımcılara kapılarının her zaman açık olduğunu vurguladı. Aydoğdu köyünde kurulan modern hayvancılık işletmelerine toplam 2 milyon Euro hibe desteği verdiklerini kaydeden Bektaş, kurulacak olan iki tesisten her birinin 120 başı sağılabilir kapasite olmak üzere toplam 260 baş kapasite üzerine kurulduğunu söyledi. Son teknolojiye göre tesis edilecek olan işletmelerde hayvan barınaklarının yanı sıra buzağı barınakları, süt sağım üniteleri, depolama alanları, işletme binaları ve yem depolama tesisleri gibi birçok bölümden oluştuğunu vurgulayan Bektaş, tesislerin örnek teşkil edeceğini vurguladı. İnşaatların yakın bir zamanda tamamlanacağını vurgulayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Müdürü Metin Bektaş, Erzincan'da aynı anda birçok proje uyguladıklarını ifade ederek, IPARD desteklerinden Erzincan'ın en iyi şekilde faydalanması için çalıştıklarını söyledi.

Tesis sahiplerinden Fazlı Mutlu ise, desteklerinden dolayı yetkililere teşekkür ederek, tesislerde en iyi noktayı yakalamak için masraftan kaçınmadıklarını, Erzincan'a yakışan işletmeler oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. İnşaatların tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan Mutlu, hayvanları Amerika Birleşik Devletlerinden ithal edeceklerini, tesisin her aşamasını son teknoloji ile donatacaklarını vurguladı. Hayvan başı günlük 35 kg süt verimi hedeflediklerini söyleyen Mutlu, öte yandan da hayvanların kaba yem ihtiyaçlarının giderilmesi için geniş alanlarda yem bitkisi üretimi gerçekleştireceklerini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber