İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Tercihlerde taşra-merkez belirsizliği

KPSS 2013/2 tercih kılavuzunda kontenjanlarda kimisinde taşra kimisinde ise merkez yazmaktadır. Ancak adaylar bunların ne anlama geldiğini ve nerede çalıştırılacaklarını kestiremiyorlar.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Kasım 2013 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tercihlerde taşra-merkez belirsizliği

Kısa bilgi

2012 KPSS puanlarıyla yapılan 3. Tercihler devam ediyor. 2013/2 tercihleri 27 Kasım gecesi 23.59'a kadar devam edecek.

Kılavuzda kontenjanların yanında yer alan "taşra" ve "merkez" ifadeleri adayların kafasını karıştırmaktadır. Adaylar bir ile yerleşince o ilde mi çalışılacağı yoksa ilçelere mi gidileceği hususunda tereddüt yaşıyorlar.

İlçe nedir? Teşkilat nedir? Merkez - taşra nedir?

Kontenjanların yanında ilçe sütununda genel olarak "merkez" ifadesi yer almaktadır. Teşkilat sütununda ise merkez veya taşra ifadeleri yer almaktadır. Bunların ne mantığı ne de anlamı adaylar tarafından anlaşılamamaktadır.

Kılavuzdaki geçiştirmelik açıklama

"3.14. Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonların yerleri il ya da ilçe düzeyinde gösterilmekte olup, ilçe düzeyinde gösterilen kadro ve pozisyonlara yerleştirilen adaylar bu ilçelerde, il düzeyinde gösterilen kadrolara atanma hakkını elde edenler ise, kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçlarına göre o il dahilindeki ilçelere, bölge düzeyinde teşkilatlanan kuruluşlarda ise kuruluşun o bölge dahilindeki il ve ilçelerine atanabileceklerdir."

Peki bu açıklama merkez-taşra açıklaması için yeterli mi? Yüksek puan alan ve şehir merkezinde yaşamak isteyen bir aday için böyle "topu taca atar" gibi yuvarlak cümlelerle açıklama yapmak kamu yararına uygun mudur?

Bir adayın bu konudaki tepkisi

Öğretmenlik tercihlerinde nasıl ki il-ilçe-belde-okul adları belliyse KPSS-B grubu memurluklarda da en azından ilçe isimleri belli olmalıdır. Kişilerin, eşlerin ailelerin yaşam düzenleri değişecek sonuçta. Merkez tamam ama TAŞRA denilerek insanlar tercihlerinde belirsiz bırakılmasın. Taşra yerlerin hangi İlçeler olduğunu kılavuza yazmak bu kadar mı zor?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber