İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mezun olamayanlar, nasıl KPSS tercihi yapacak?

KPSS'ye girdiği düzeyden mezun durumda olmayanlar tercih yapabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Kasım 2013 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mezun olamayanlar, nasıl KPSS tercihi yapacak?

2012 KPSS puanıyla yapılan 3. Yerleştirmeler devam ediyor ve 27 Kasım'da sona erecek.

Konunun hukuki boyutu

Merkezi yerleştirme esaslarının belirlendiği "Tercih Kılavuzu"na göre "Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM'ye internetle gönderildiği son gün itibariyle (yani 27 Kasım), sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur."

27 Kasım'a kadar mezun olamayanlar tercih yapmamalıdır

1- KPSS'ye ortaöğretim(lise) düzeyinde girenler: Bu adayların elinde lise diploması yok ise kesinlikle tercih yapmamalıdırlar.

2- KPSS'ye önlisans(2 yıllık) düzeyinde girenler: Bu adaylar ellerinde önlisans diplomaları yoksa tercih yapmamalıdırlar.

3- KPSS'ye lisans(4 yıllık) düzeyinde girenler: Bu adaylar ellerinde lisans diploması yoksa tercih yapmamalıdırlar.

Mezun olmadan tercih yapmanın sonuçları ve cezası nedir?

Tercih kılavuzunda "Tercihlerin internetle ÖSYM'ye gönderilmesinin son günü itibariyle mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır." denilmektedir.

Görüldüğü gibi sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olmadan tercih yapmanın hiçbir manası yoktur. Aksine zararı vardır. Bu kişiler hem atanamayacaklardır hem de puanlarını bir daha merkezi alımlarda kullanamayacaklardır.

Lisans okurken ilişik keserek önlisans diploması ile tercih yapanlara özel uyarı

Bu adayların çoğu, tercih yaptıktan sonrabir kontenjana yerleşirse okuldan ilişik keserek önlisans diploması almayı düşünmektedir. Bu yanlış bir stratejidir. Çünkü tercihlerin son günü itibariyle okuldan ilişik kesilmiş olması lazımdır.

Bu adaylar ya tercih yapmamalıdır ya da 28 Kasım'a kadar okuldan ilişik keserek lise üstü mezun olduklarını gösteren belgeyi almalıdırlar.

Ayrıca bu adaylar 3001 kodlarının bulunduğu kontenjanlar haricinde hiçbir kontenjanı tercih edemezler. 3001 haricindeki kontenjanlara yerleşseler dahi kurumlar tarafından atamaları yapılamayacaktır. Bu konudaki özel dosyamızı incelemek için tıklayınız. http://www.memurlar.net/haber/301009/

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber