Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı - Haritalı

Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Mersin, Eskişehir, Konya, Aksaray, Karaman çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Kasım 2013 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı - Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla ve Antalya çevreleri ile bugün (Cuma) İzmir, Manisa, Aydın ile Edirne, Burdur ve Isparta'nın güney, Çanakkale ve Balıkesir'in batı kesimlerinde kuvvetli, Muğla ile Antalya'nın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney yönlerden, güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muğla ve Antalya çevreleri ile bugün (Cuma) İzmir, Manisa, Aydın, Antalya ile Edirne, Burdur ve Isparta'nın güney, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli, Muğla ile Antalya'nın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber