Adıyaman BES'ten, bütçe görüşmeleri açıklaması

Büro Emekçilere Sendikası (BES) Adıyaman Şubesi tarafından bütçe görüşmeleri hakkında açıklama yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2013 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adıyaman BES'ten, bütçe görüşmeleri açıklaması

Emekçilere Sendikası (BES) Adıyaman Şubesi tarafından bütçe görüşmeleri hakkında açıklama yapıldı.

Düzenlenen basın açıklamasını okuyan BES Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Torun, "2014 yılı bütçe görüşmelerinin devam ettiği bir süreçte maliye emekçileri olarak ülke genelinde alanlardayız. Bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Maliye Bakanlığı'nın bütçesi görüşülüyor. 2014 yılı bütçe sunumunda adeta bir Türkiye güzellemesi yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şaha kalkan Türkiye ekonomisinde emekçileri enflasyona ezdirmediklerini, eğitime ve sağlığa bütçeden yüksek pay ayırdıklarını, IMF'ye borcumuzun bittiğini hatta IMF'ye borç verebilecek duruma geldiğimizi, 2014 yılı bütçesinin en çevreci bütçe olduğunu uzun uzun anlattı.

Maliye Bakanı'nın çizdiği Türkiye Tablosu ile bu ülkede yaşayan emekçilerin Türkiye'si arasındaki farkı cennet ve cehennemle kıyaslamak asla bir abartı olmayacaktır.

Büro Emekçileri Sendikası olarak özellikle 2005 yılında kurulan Gelir İdaresi Başkanlığı sürecinin öncesinden bu güne kadar ortaya koyduğumuz yaklaşımlarla Maliye Emekçilerinin taleplerinin sözcüsü olduk, "eşit işe eşit ücret" sloganı bu süreçte adeta BES'le özdeşleşen bir slogan haline geldi. Maliye emekçileri arasında gelir-gider, uzman olan- olmayan, eski-yeni gibi suni ayrımların karşısında bir bütün olarak maliye emekçilerinin sesi soluğu olmaya çalıştık. Uyarılarımıza kulak asmayan siyasi iktidar ve bakanlık, gelinen noktada adeta bir yapboz tahtasına dönen Maliye Bakanlığı'nı gittikçe açılması zorlaşan bir kördüğüm haline getirmişlerdir.

Maliye Emekçilerinin içinde bulunduğumuz yılda yalnızca fazla mesailerin kaldırılmasından kaynaklı yıllık kayıpları 5 binin üzerindedir. Memur Sen konfederasyonu ile Hükümet arasında imzalanan toplu sözleşmeye göre 2014 yılında maaşlarımızda ortalama 120 TL artış yapılacaktır. Yapılacak bu artışın vergi diliminde gerçekleşecek artışla elimizden geri alınacağı, dolaylı vergi artışları ve zamlarla mevcut gelirimizin daha da azalacağı ortada iken 2014 yılında enflasyon oranı ne olursa olsun fark olarak maaşlarımıza yansıtılmayacaktır.

Büro Emekçileri Sendikası olarak Maliye Emekçilerinin taleplerini içeren dosyalarımızı TBMM'nde grubu bulunan partilere ilettik. Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine çektiğimiz fakslarla taleplerimizi öne çıkartmaya çalıştık" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber