CHP'li vekil 'kadrolaşma kilidini' çözdü

Haber Giriş : 14 Nisan 2006 08:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'nin doktor vekili Sami Tandoğdu, kura çekilmeden hangi doktorun hangi ile atanacağını biliyor. 'Sağlık Bakanlığı'nın entrikalarını takip ediyorum' diyen Tandoğdu dedektif gibi çalışıyor

CHP Ordu Milletvekili Dr. Sami Tandoğdu, Sağlık Bakanlığı'nın entrikalar çevirerek AKP'ye yakın doktorların istediği yere atandığını öne sürdü. Dr. Tandoğdu, hem 25 Kasım 2005'te, hem önceki gün yapılan kura çekimlerinde bazı isimlerin nereye gideceğini önceden açıklamıştı. Tandoğdu, 12 Nisan'da yapılan kura çekimlerinden bir gün önce, İlker Mustafa Kafa, Muammer Büyükinan, Caner Aytekin, Fatih Mehmet Azık, Şenol Kabak, Zafer Berber ve Mukaddes Kalyoncu adlı hekimlerin 'zorunlu kura çekiminde' nereleri çekeceğini bildiğini dile getirmişti. Tandoğdu, Mukaddes Kalyoncu adlı hekime de Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi çıkacağını açıklamıştı. Tandoğdu'nun, kura çekiminden önce verdiği bilgilerin tamamı doğru çıktı.

Ekibi kalabalık
"Sağlık Bakanlığı'nın çevirdiği entrikaları takip ediyorum" diyen Tandoğdu, kendisine yardımcı olan bir ekibin yanı sıra uzman ve pratisyen hekimler ile bakanlıktan da yardım aldığını söyledi. Tandoğdu, "Yardımcı olan arkadaşlar, neyin nasıl yapıldığını, kimin kimin akbarası olduğunu, kimin torpili ve hangi partinin yardımı ile tayin edildiğini bize bildiriyorlar" dedi.

Atamaları yakından takip ettiklerini belirten Tandoğdu, Sağlık Bakanlığı'nın doktor atamalarını yaparken, AKP'ye yakın isimlerin istedikleri yerlere atanmalarının nasıl gerçekleştirildiğini şöyle anlattı: "Diyelim ki Sinop'a açık var ve tayin ile bir doktor gönderilecek. Kendilerine yakın birinin müracaatını alıyorlar ve Sinop'u listeden çıkarıyorlar. İkinci bir doktor, Sinop'ta kadro açığı olduğunu bilmediği için müracaat yapamıyor. Doktorlar Sinop'un olmadığı listeden tercihlerini yapıyorlar. Tayinler yapıldığında, bir de bakıyorlar listede Sinop da var. Tabii ki iş işten çoktan geçmiş oluyor. Bu durumda Sinop'u tercih eden tek kişi puan ve diğer koşullarına bakılmaksızın bilgisayardan çıkıyor.

Numaralarla oynuyorlar
Kullandıkları bir başka yöntem daha var. Diyelim ki, tayin için iki yer var. Birinin numarası 67, diğerinin ki ise 68 olsun. Her ikisinde de üçer kişilik yer var ama 67 numaralı yeri sadece bir kişilik yer varmış gibi gösteriyorlar. Bu durumda herkes üç kişinin göründüğü 68 nolu yere başvuruyor. 67'ye az başvuru olduğu için istedikleri ve kendilerine yakın olduğunu bildikleri iki kişiyi sakladıkları kadroya tayin ediyorlar."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber