İstanbul'a kitapkenti kuracağız

Haber Giriş : 14 Nisan 2006 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgi Üniversitesi'nin Kuştepe'deki yerleşkesinde düzenlenen "2. Türkiye Yayıncılık Kurultayı"nın açılışında konuşan Kültür Bakanı Atilla Koç, bakanlığının yeni bir yayın politikası uygulamaya koyduğunu söyledi

Bilgi Üniversitesi'nin Kuştepe'deki yerleşkesinde düzenlenen "2. Türkiye Yayıncılık Kurultayı"nın açılışında konuşan Kültür Bakanı Atilla Koç, bakanlığının yeni bir yayın politikası uygulamaya koyduğunu söyledi. Yayıncılıkta İstanbul'un önemini anlatan Koç, "Türk yayıncılığının yüzde 70'inin yer aldığı İstanbul'da bir 'bookcity' (kitapkent) kurmak istiyoruz. Kitabın hammaddesi olan kağıt ile okur arasındaki ilişkide yer alan bütün safhaları bir arada barındıracak, mimari açıdan kitap ve yayıncılığı yansıtacak, cemiyet olarak yeniden hareket kabiliyeti sağlayacak, çevre dostu bir kitapkent kurma arzusundayız" dedi. Koç, önümüzdeki günlerde bu yöndeki düşüncelerini hayata geçirmeye yönelik çalışmalara başlayacaklarını kaydederek, bunun için özel sektör ve ilgili meslek kuruluşlarından destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Yakında yayın dağıtımını da gündemlerine alacaklarını belirten Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: "PTT ile bu alanda işbirliği yapmaya çalışıyoruz. Dağıtım masraflarının ne kadar fazla olduğunu biliyoruz. İşlevini yitirdiği bir noktada kar eder duruma getirilen ve bugün yaklaşık 2 bin 300 noktada hizmet veren PTT'yi de yayıncılığın hizmetine almak zorundayız."

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber