Kış şimdi başlıyor, kar geliyor

Türkiye, sıcak havaya veda etmeye hazırlanıyor.

Haber Giriş : 22 Kasım 2013 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kış şimdi başlıyor, kar geliyor

Türkiye, sıcak havaya veda etmeye hazırlanıyor. Hafta sonu sıcaklık biraz daha yükselirken; pazar akşamından itibaren yerini yağışlı havaya bırakacak.

Hafta başından itibaren gök gürültülü yağmurlar yağacak. Hafta ortasından itibaren ise kar yüzünü gösterecek. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 7 günlük hava tahmini...

Genel Müdürlük yetkililerinden edinilen bilgiye göre; Batı ve Güney illerinde etkili olan yağışlı hava bu geceden itibaren etkisini kaybedecek. Hafta sonu tüm yurtta sıcaklıkla artarak, mevsim normallerinin biraz daha üzerine çıkacak. Sadece Batı Akdeniz ve Kıyı Ege'de aralıklı, sağanak yağış görülecek.

Pazar günü yurt genelinde önemli bir hava olayı beklenmezken; hava parçalı ve az bulutlu olacak. Akşam saatlerinden itibaren ise Marmara'nın Batısı ve Kıyı Ege'den başlayarak yağışlı sistemin etkisine girecek.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı - Haritalı

Hafta başında ise Batı bölgeleri yağışlı havanın etkisi altına girecek. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'de sağanak ve gök gürültülü yağışlar meydana gelecek. Bu yağışlar, Ege kıyıları ile Batı Akdeniz'de çok kuvvetli olacak.

Hafta başında yurdu etkilemeye başlayan yağışlı hava sistemi, hafta boyunca etkili olacak. Tahminlere göre bu yağışların üzerine, haftanın ikinci yarısından itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın eklenmesiyle, yağışlar, yurdun iç bölgelerinde karla karışık yağmur ve kara dönüşecek.

Bu hafta sonu İstanbul'da en yüksek hava sıcaklığı 19 dereceye çıkarken; Perşembe günü 8 ila 10 dereceye düşmesi bekleniyor. Ankara'da hafta sonu 16 derece olan sıcaklık, Perşembe günü 6 ila 8 dereceye düşecek.

İzmir'de hafta sonu 18 ila 20 dereceye yükselecek sıcaklık, Çarşamba ve Perşembe günleri 10-12 dereceye kadar düşecek. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar sürerken Edirne, İzmir ve Marmaris'te yağışlı hava hayatı felç etti. Marmaris'te ise ceviz büyüklüğünde dolu yağdı.

Bu hafta sonu ise Marmara'da hava az bulutlu ve 18 derecek olacak.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde gece boyunca devam eden sağanak yağış ve sabah saatlerindeki 30 dakikalık fırtınanın ardından ilçede dolu yağışı etkili oldu. İki balıkçı teknesinin battığı ilçede hayat olumsuz etkilendi.

Dün gece yurt genelinde başlayan kuvvetli sağanak yağış, İzmir'i de etkisi altına aldı, asfaltlarda derin çukurlar oluştu. Bazı vatandaşlar yolda kalan araçlarını itmek zorunda kaldı.

Edirne'de ise sağanak yaşamı olumsuz etkiliyor.Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava sisteminin etkisine giren kentte sağanak sabah saatlerinde şiddetini artırdı.


Sıcaklıkların, 25 Kasım'da 4-5, 27 Kasım'da 9-10 derece gerileyeceği tahmin ediliyor

Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'nde, lodosun etkisiyle bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 25 Kasım'da 4-5, 27 Kasım'da ise 9-10 derece düşmesi bekleniyor.

AA muhabirinin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, Bursa'da en yüksek olarak yarın 18, 24 Kasım Pazar günü 19 derece tahmin edilen hava sıcaklığı, yeni hafta girince azalmaya başlayacak. Sıcaklıklar, 25 Kasım Pazartesi günü yağışla 15 dereceye, 26 Kasım Salı günü 13 dereceye, 27 Kasım Çarşamba günü 10 dereceye kadar düşecek. Yağış, 26-27 Kasım'da da etkili olacak.

Balıkesir'de, 23-24 Kasım'da en yüksek 19 derece beklenen hava sıcaklığı, 25 Kasım'da yine yağışın etkisiyle 5 derecelik düşüşle 14 dereceye gerileyecek. Sıcaklığın, 26 Kasım'da 13, 27 Kasım'da 11 dereceye kadar azalacağı kentte, yağışlı hava etkili olacak.

Çanakkale'de ise yağışa rağmen yarın 19, 24 Kasım'da 17 derece tahmin edilen sıcaklığın, 25 Kasım'da 15, 26 Kasım'da 12, 27 Kasım'da 10 derece olması öngörülüyor. Çanakkale'de yağış, çarşamba günü kesilecek.

Yalova'da da 23-24 Kasım'da en yüksek 19 derece beklenen sıcaklık, 25 Kasım'dan itibaren yağış eşliğinde 15 dereceye, 26 Kasım'da 13, 27 Kasım'da ise 9 dereceye gerileyecek. Yağış, çarşamba gününe kadar devam edecek.

Güney Marmara'daki 4 kentte hava sıcaklıkları, 26-27 Kasım'da mevsim normallerinin altına inecek.

AA - Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber