Emekli öğretmen şehit oğlunun isminin verildiği okulda 24 kasımı kutladı

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde emekli öğretmen Mehmet Kara, şehit oğlunun isminin verildiği okulda 24 Kasım öğretmenler gününü kutladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2013 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emekli öğretmen şehit oğlunun isminin verildiği okulda 24 kasımı kutladı

Emekli öğretmen Mehmet Kara, 2005 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen C-4 patlayıcıya çarpan askeri araçta şehit olan oğlu Şehit Teğmen Tuna Kara'nın isminin verildiği Anadolu Lisesinde görev yapan öğretmenlerin 24 Kasım öğretmenler gününü kutladı.

Emekli öğretmen Kara, 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla öğretmenlere kahve, ajanda, kalem ve çikolatadan oluşan birer set hediye etti. Kutlama esnasında duygu dolu anlar yaşayan Kara, şehit olan oğlunun isminin verildiği okulun onun kalbinde ayrı bir yeri olduğuna değinerek, 24 Kasım dolayısıyla birlikte olduğu öğretmenleri görünce kendisinin de öğretmen olduğu yıllara gittiğini söyledi.

Kara, yaptığı konuşmada, "Okulumuza bu isimin verilmesi bizi çok mutlu etmiştir. Yöneticilerimize, idaricilerimize bu hususta bizler minnettarız. Biz sizlerin çalışmalarından, okulun çalışmalarından çok mutluyuz. Okul hususunda sizlere her türlü yardımı yapmaya hazırız. Şunu ifade etmek isterim ki öğretmenler günü bir günden ibaret olmamalı yılın 365 günü de bize göre öğretmenler günüdür. Maddi imkanlarınızın devlet tarafından daha iyi hale getirilmesi arzusundayız, bu yönde devletimizin de çalışmaları vardır. Sizlerden isteğimiz öğrencilerimizle ilgilenmeniz. Bunu canı gönülden istiyoruz. Öğretmenler bizleri eğiten annemiz babamızdır. Onların sabırla çalışmaları sonucu bizler Kalem tutmayı okumayı yazmayı yeni bilgiler ve beceriler kazanmayı başardık bize emek veren öğretmenlerimizin değerini hepimiz biliyoruz. Geleceğin öğretmeni, doktoru, subayı mühendisi, bilgisayarcısı, pilotu hep okullarda öğretmenler tarafından yetiştirilmektedir. Türk ulusunun geleceğinin umudu güvencesi olan çocuklarımızı gençlerimizi yetiştiren Türk öğretmenidir. Bizi eğiten öğreten bilgi ve becerileri kazandıran, kendimizi yurdumuzu dünyayı tanımamıza katkısı büyük olan öğretmenlerimizi seviyoruz. Konuşacaklarım bu kadar. Hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

Emekli Öğretmen ve Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Şahin, Emekli Okul Müdürü Hüsamettin Aydoğan, Emekli Şube Müdürü Nafi Tuncer, Emekli Müdür Baş Yardımcısı Muzaffer Cansız'ın da katıldığı kutlamada daha sonra ilçedeki bütün okullar dolaşılarak buralardaki öğretmenlerin de öğretmenler günleri kutlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber