Giresun'da 120 kiloluk genç kıza mide küçültme ameliyatı yapıldı

Giresun’da 120 kilo olan genç kız mide küçültme ameliyatı sayesinde hayatını karartan kilolardan kurtulacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2013 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Giresun'da 120 kiloluk genç kıza mide küçültme ameliyatı yapıldı

İlhan Özdemir Giresun Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzman Doktoru Korhan Arslan, gerçekleştirilen laparoskopik mide küçültme ameliyatıyla bölgede Kamu Hastane Birlikleri bünyesinde bir ilki gerçekleştirdi. 120 kilograma sahip hastaya yapılan operasyonla genç kızın ilk 6 ay içerisinde hastanın yaklaşık 30 kilogram, bir yıllık süre içerisinde ise hastanın yaklaşık fazla kilolarından yüzde 70' lik kısmının verilmesi hedefleniyor.

Gerçekleştirilen başarılı operasyon sonrasında bölgede Kamu Hastaneler Birliği olarak bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Başhekim Ahmet Bal "Türkiye'de her geçen gün hızla artış gösteren obezite sıklığının gün geçtikçe tehlike arz etmektedir. Obeziteyle mücadelenin çok önemli bir konu olduğunu biliyoruz. Karadeniz Bölgesi'nde Kamu Hastaneleri Birliği içerisinde ilke imza atarak obeziteye karşı cerrahi yöntemle başarı sağlayan hekimlerimizi yürekten kutlarım" şeklinde konuştu.

Operasyonu yapan Genel Cerrahi Uzmanı Korhan Arslan ise "Daha önceden hiçbir tedavi yöntemiyle kilo veremeyen genç yaştaki hastamıza tüp mide operasyonunun laparoskopik yani kapalı yapıldığını, işlemin midenin lateral (solda kalan) 2/3'sinin çıkarılmasıyla boyutunun azaltılması ve muz biçimine getirilmesinden ibaretti. Bu hastalığa karşı birden fazla branşla ortak çalışılması gerekmektedir. Bölgemizde Kamu Hastaneleri içerisinde yalnızca hastanemizde bu operasyonun yapılmasında hiç tereddüt yaşamadık" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber