Aksu: Terörle Mücadele Yasası önümüzdeki hafta kanunlaşacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2006 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Güneydoğu'daki terör olaylarının Türkiye'deki temel hak ve özgürlükleri olumsuz etkilemeyeceğini söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Aksu, Türkiye'nin son 3 yıl içinde ekonomik ve sosyal açıdan önemli bir açılım yaptığını, büyüyen ekonomisi karşısında şaşıran bazı kesimlerin Türkiye'nin önünü terörle kesmeye çalıştıklarını ifade etti.

Türkiye'de 80 yıldır başarılamayan yüksek enflasyon ve faizin belinin kırıldığını, yıllardan sonra ciddi ciddi dış borç ödemelerinin yapıldığını belirten Aksu, "Hükümetimiz, yıllardan sonra ciddi boyutta dış borç ödüyor, bunun yanında ekonomisinde ciddi büyüme sağlıyor. Bu olumlu gelişmeler başta IMF ve Dünya Bankası yetkililerini dahi zaman zaman hayretler içinde bırakıyor. Onlar da bu hayretlerini basına verdikle demeçlerle kamuoyu ile paylaşıyorlar" dedi.
Türkiye'nin önünün AK Parti'li kadrolarla açıldığını, yıllardır hastanelerde süren rehin kalma olaylarının aldıkları önlemlerle son 3 yıldan beri yaşanmadığını ifade eden Aksu, şöyle konuştu:

"Fakir vatandaşlarımıza her kış başında kömür veriyoruz, fakir ailelerin çocuklarına kişi başı 25 YTL yardım yapıyoruz, öğrencilere eğitim-öğretim başında bedava kitap dağıtıyoruz, faizler tarihin en düşük seviyesine düştü, enflasyonda son 30 yılın seviyesine düştü.

SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur, yeşil kart ve kırmızı kart gibi ayrımcılıklara artık son veriyoruz. Tüm vatandaşlarımız eşit şartlarda hastanelerimizden yararlanacak. TBMM'de yasalaşacak olan Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'yla 18 yaşına kadar tüm çocuklara sağlık hizmeti bedava verilecek. Ayrıca, vatandaşlar devlet hastaneleri ile özel hastanelere gidebilecek bu da devlet hastaneleri ile özel hastanelerin hizmette yarışmasını sağlayacak"

İŞLER İYİYE GİTTİĞİ ZAMAN...

Türkiye'de işlerin iyiye gittiğini gören bazı mihrakların, hemen teröre ve şiddete başvurduklarını anlatan Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de her şey yolunda gidiyorken neden son 2 yıldır bölücü terör örgütü eylemlerini artırdı? Güneydoğu'daki gelişmeler kesinlikle Türkiye'deki temel hak ve özgürlükleri olumsuz yönde etkilemeyecek.

Güneydoğu bölgemiz başta olmak üzere çeşitli büyük kentlerde yaşanan terör olayları Türk demokrasisini etkilemeyecek. Etkilenmesini bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacaklar. Türkiye'nin önünü daha çok özgürlükler ve demokrasiyle açacağımıza inanıyoruz."

YANLIŞ YAPAN VARSA CEZASINI GÖRÜR

Bir süre önce Güneydoğu Anadolu'da görev yapan bazı belediye başkanlarının bölücü terör örgütü PKK lehine açıklamalarda bulunduklarını hatırlatan Aksu, "Bu belediye başkanlarına karşı başlatılan adli ve idari soruşturmalar devam ediyor, bu soruşturmaların sonucuna göre ne gerekiyorsa o yapılacak. Kimsenin bundan en ufak şüphesi olmasın. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Yasalar karşısında herkes eşittir. Yanlış yapan varsa gerekli cezayı görür" diye konuştu.

Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'nın Başbakanlıkta işlemlerinin bir iki gün içinde tamamlanıp hafta başında TBMM'ye gönderileceğini vurgulayan Aksu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Terörle Mücadele Yasa Tasarısı önümüzdeki hafta TBMM'ye gönderilecek. Terörle Mücadele Yasa Tasarısı önümüzdeki hafta TBMM'de kanunlaşacak. Böylece, güvenlik kuvvetlerimizin terörle mücadeledeki eli daha da güçlenmiş olacak. Güvenlik kuvvetlerimiz, aziz milltemizin huzur ve güvenliği için gece-gündüz demeden şehirde, dağda-bayırda canla başla bölücü terör örgütüne karşı kahramanca mücadele veriyorlar. Millet olarak onların moralini yüksek tutmak lazım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber