Türkiye, Meclis'i, sosyal medyadan takip ediyor

Meclis, kamu kurumları içinde mobil uygulamada birinci, twitter'da üçüncü oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2013 13:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Türkiye, Meclis'i, sosyal medyadan takip ediyor

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meclis'in kamu kurumları içerisinde mobil uygulamada birinci, twitter'da üçüncü sırada olduğunu söyledi.

Neziroğlu, vatandaşların, Meclis'in yasama faaliyetlerine daha hızlı ve etkin bir şekilde ulaşabilmeleri amacıyla 8 ay önce başlatılan "TBMM Mobil Uygulaması"na gösterilen ilginin her geçen gün arttığını kaydetti. Uygulamanın bugüne kadar 42 bin 350 kişi tarafından yüklendiğini bildiren Neziroğlu, "Uygulama kapsamı, içeriği ve takipçileri açısından diğer kamu kurumları içerisinde ilk sıradaki yerini korumaktadır. Ayrıca bu uygulamayı Meclis Başkanı, Başbakan, Bakan ve 530 civarında milletvekili kullanmaktadır" dedi.

TBMM'nin, yasama faaliyetlerine ilişkin bilgileri şeffaf, güvenilir, hızlı ve ilk elden sunarak vatandaşlar ile aracısız iletişimine imkan sağladığına dikkati çeken Neziroğlu, "Bu bağlamda, TBMM Genel Kurul çalışmalarının, sosyal paylaşım siteleri ''Facebook'' ve ''Twitter'' üzerinden takip edilebilmesine olanak sağlamak amacıyla '@TBMMGenelKurulu' ve '@TBMMresmi' hesapları açılmıştır. Bu hesaplar vatandaşlarımızın teveccühünü kazanmış, çok kısa bir süre içerisinde takipçi sayıları katlanarak artmış ve artmaya da devam etmektedir. Sosyal medya sitesi Facebook'ta bulunan 'tbmmgenelkurulu' adresine toplam 6 bin 195 kişi kaydolmuştur. Twitter'da bulunan '@TBMMGenelKurulu' adresi, 156 bin 448 takipçi sayısına, '@TBMMresmi' adresi ise 127 bin 664 takipçi sayısına ulaşmıştır" diye konuştu.

-Türkiye TBMM'yi sosyal medyadan takip ediyor-

TBMM mobil uygulamasına yoğun ilgi

TBMM Mobil uygulamasını akıllı cep telefonları ve tablet bilgisayarlarına yükleyen vatandaşlar, "Yasama Faaliyetleri", "Denetim Faaliyetleri", "Milletvekillerimiz", "Meclis Gündemi", "Kütüphane" ve "TBMM Hakkında" gibi ana başlıklar altında TBMM ile ilgili güncel bilgilere erişiyor ve TBMM TV'yi canlı olarak izleyebiliyor.

Ayrıca bu uygulamayla, yasama süreçlerine vatandaşların katılımı hakkında detaylı bilgilere ulaşılırken, gelen tasarı ve teklifler anlık olarak mesajla iletiliyor. TBMM takvimi, yarım saat gecikmeli olarak Genel Kurul yazılı tutanakları, milletvekilleri hakkında çeşitli bilgilere, milletvekillerinin iletişim bilgilerine, TBMM'yi ziyaret, Halk Günü uygulaması, Birinci Büyük Millet Meclisi, Milli Saraylar ziyaret ve Meclisin sosyal medya bilgileri ile TBMM fotoğraflarına ulaşılabiliyor.

TBMM Mobil Uygulaması, "Apple Store" ve "Google Play" den ücretsiz olarak yüklenebiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber