Mısır, Türk büyükelçisinin ülkeyi terketmesini istedi

Mısır'da darbe yönetimi Türk büyükelçisinin ülkeyi terketmesini istedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2013 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mısır, Türk büyükelçisinin ülkeyi terketmesini istedi

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Mısır'ın Ankara Büyükelçisi'nin geri çekilmesini, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi'nin ülkeden ayrılmasını ve iki ülke arasındaki diplomatik temsil düzeyinin düşürülmesini kararlaştırdı.

Botsalı'nın üç gün içinde Türkiye'ye döneceği öğrenildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğü'nden ayrıldıktan sonra Mısır hükümetinin aldığı kararı AA'ya değerlendiren Botsalı, "Türk ve Mısır halkları kardeştir. Mısır'ın iyiliği için dua etmeye devam edeceğim. Mısır çok önemlidir. Mısır'ın demokratik yolda kalması bölge ve dünya için elzemdir" diye konuştu.

Gül: Mısır'da olağanüstü bir dönem var

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Mısır Dışişleri Bakanlığı'nın, Mısır'ın Ankara Büyükelçisi'nin geri çekilmesi, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi'nin ülkeden ayrılması ve iki ülke arasındaki diplomatik temsil düzeyinin düşürülmesi kararını" değerlendirirken, şunları söyledi:

"Orada olağanüstü bir dönem var. Ümit ederim ki Türkiye ve Mısır arasındaki bu durum geçicidir. Mısır'ın bir an evvel demokrasiye kavuşmasını temenni ederiz. Mısır ve Türkiye Akdeniz'de adeta bir elmanın iki yarısı gibidir. Ümit ediyorum ki bunlar tekrar rayına oturur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber