İktisat mezunu genç, 2 yıldır beklediği işine kavuşamadan öldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2006 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de, üniversitenin iktisat bölümünü bitirdikten sonra 2 yıldır mezun olduğu bölümle ilgili iş arayan genç, iş başvurusu yaptığı bir bankadan aldığı mutlu haberin sevincini yaşayamadan hayatını kaybetti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nden 2004'te mezun olan Burhanettin Kocaman (28), 2 yıldır iş arıyordu. Mezun olduğu bölümle ilgili bir işte çalışabilmek hayaliyle çok sayıda bankaya iş başvurusu yapan Kocaman, birçok bankanın da eleman alım sınavlarına girdi.

Mezun olduktan sonra aile bütçesine katkı sağlamak için çatı yapım işinde çalışan Kocaman, kardeşi Mehmet Kocaman ile Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrikanın çatısını yaparken, dengesini kaybederek 7 metre yüksekten düştü.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 1 gün tedavi gören Kocaman, geçirdiği iç kanama sonucu yaşamını yitirdi.

BEKLEDİĞİ MÜJDELİ HABERİ ALMIŞTI

Burhanettin Kocaman'ın kardeşi Mehmet Kocaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağabeyinin çok çalışkan olduğunu, bir taraftan bankalara iş başvurusu yaparken diğer taraftan boş kalmamak için çatı yapım işinde çalıştığını söyledi.

Ağabeyinin 2 yıldır beklediği işine kavuşamadan vefat etmesinin herkesi üzüntüye boğduğunu ifade eden Kocaman, şunları kaydetti:

"Ağabeyimle çatı yapım işinde çalışırken, iş başvurusu yaptığı bankaların birinden evimizi telefonla aramışlar. Telefonda konuşan anneme, ağabeyimin iş başvurusu yaptığı, ama annemin ismini hatırlayamadığı bir bankadan aradıklarını söylemişler. Telefondaki yetkili, ağabeyimin iş başvurusunun kabul edildiğini, cuma günü bankaya gelerek kendileriyle görüşmesi gerektiğini söylemiş. Ağabeyim bu haberi alınca çok mutlu olmuştu. Ancak başladığımız işi yarım bırakmamak için çatıda çalışmaya devam etti. Bu işin son işi olduğunu, artık hayalindeki işine kavuşacağını söylüyordu. Ancak bugün görüşmek için bankaya çağrılan ağabeyim, önceki gün hayatını kaybetti."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber