Fuhuşa karşı hutbe

Haber Giriş : 14 Nisan 2006 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEVLET Bakanı Mehmet Aydın, cuma hutbelerinin bundan böyle illerde müftülüklerde oluşturulacak kurullar tarafından "yerel sorunlar"ı ön plana çıkartacak şekilde belirleneceğini söyledi. Aydın, "Örneğin, Antalya'da turizm, Diyarbakır'da terör olayları veya töre cinayetleri, İstanbul'da fuhuş ön plana çıkartılabilir" dedi.

Aydın, Hürriyet'e şunları söyledi:

"Aslında değişen pek bir şey olmayacak. Hutbeler yine kontrollü ve konu bütünlüğü içinde hazırlanacak. Ancak, bu yetki illerdeki kurullara verilecek. İşin başında yine din uzmanları olacak. Tek fark, hutbelerde, vaazlarda, yerel ve bölgesel önceliklerin ön plana çıkartılması sağlanacak."

TÖRE CİNAYETİNE HUTBE

Aydın, bölgelerin yapılarına bağlı olarak sorunlarının farklı olduğunu kaydetti. Cami imamlarının bulundukları yerin "sosyoekonomik" yapısını ve sorunlarını en iyi bilen kişiler olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Gerçek ve ham bilgiye önce onlar ulaşır. Bölgenin nabzını en iyi imamlardan tutabilirsiniz. Her bölgemizde farklı sorunlar ön plana çıkıyor. Örneğin, Batman bir dönem kadın intiharların en çok yaşandığı yerdi, buradaki hutbelerde bunun ön plana çıkartılması gerekir. Çok şükür, intihar sayılarında önemli bir azalma oldu. Töre cinayetlerinin yoğun yaşandığı yerler var. Onlara İslamiyet'te insan öldürmenin ne büyük günah olduğunun anlatılması gerekir. Herkes kendi adaletini sağlayamaz."

HIRSIZLIK VE FUHUŞ

Aydın, İstanbul'un göç alan bir il olması nedeniyle fuhuş ve hırsızlık olayları konusunda ciddi sorunlar yaşandığını belirtti. Özellikle bazı ülkelerden gelen kadınların 'insanlık dışı yerlerde' alıkonarak fuhuşa sürüklendiğini söyleyen Aydın, "Tam bir dram. Bu konuda Diyanet'e düşen görevler var. Örneğin İstanbul'da hutbe verirken, bu insanlık dramına değinilebilir, konular çok çeşitli olabilir" dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber