Şimşek: Öğretmen sayısını 3'e katladık

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti İl Başkanlığı Kadın Kollarınca düzenlenen ''Mutlu ve huzurlu aile için 40 altın kural'' seminerinde kadın partililere hitaben bir konuşma yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2013 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şimşek: Öğretmen sayısını 3'e katladık

"O kadar çok şey yapıyoruz ki, maalesef vatandaşımızın çoğu bilmiyor. Esas faktör sizsiniz. Milletimizle diyalog kurarsanız, tüm bu hizmetler daha çok takdir eder'' diyen Şimşek, altyapıya, sağlığa, eğitime büyük önem verdiklerini bildirdi.

Batman'da 2002 yılında 39 uzman doktor görev yaparken bu sayının 200'e ulaştığını, pratisyen hekim sayısının 74'ten 214'e çıktığını anlatan Şimşek, 80 yıl boyunca yapılanların çok daha fazlasını 10 yılda gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Hastanedeki yatak sayısının 10 yıl içerisinde 3 kat arttığına dikkati çeken Şimşek, şöyle devam etti:

"Eğitimde önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Öğretmen sayısını 3'e katladık. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını yüzde 35'lerden 20'lere düşürdük. 2002 yılında eğitime 9,7 milyon lira harcanırken, bu yıl 88 milyon lira ayrıldı. Tarımda 400 trilyon liralık yatırım yaptık. Sulanabilir arazilerin tamamının sulanabilmesi için Sol Şerit Sulama Projesini bitirdik. Batman'da tarıma dayalı sanayi gelişecek.''

Herkesin iş imkanı bulabileceği bir ortam oluşturmaya çalıştıklarını belirten Bakan Şimşek, ''Burada huzur ve barış ortamı eksikti. Çözüm sürecini başlattık. Artık buralarda yatırım için bütün şartlar var. Bu aile huzuru açısından çok önemli. Ailede insanların bir miktar gelirinin olması, çocuklarının eğitim imkanlarının iyi olması, bunlar aile huzurunu yakından etkileyen faktörlerdir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber