Sakarya'ya adım adım

Çankaya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinin farklı noktalarında yapımını tamamladığı ve yapımı devam eden yaya öncelikli sokak ve yol çalışmalarının son örneklerinden Sakarya Caddesi yaya bölgesi düzenlemelerinde sona gelindi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2013 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sakarya'ya adım adım

Çankaya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinin farklı noktalarında yapımını tamamladığı ve yapımı devam eden yaya öncelikli sokak ve yol çalışmalarının son örneklerinden Sakarya Caddesi yaya bölgesi düzenlemelerinde sona gelindi.

Daha önce, kent merkezinde Karanfil ve Konur sokaklar ile Yüksel ve Selanik caddelerinde ve Ören Sokak, Şimşek Sokak, Hacı Yolu Sokak, Binektaşı Sokağı gibi kentin diğer noktalarında yayaların özgürleşmesine yönelik yaptığı düzenlemelerle takdir toplayan Çankaya Belediyesi, belediye binasının çevresinde yaptığı düzenlemenin ardından Ankaralıların en yoğun bulunduğu Sakarya Caddesinde de çalışmalarının sonuna yaklaştı.

CADDE HALKIN KULLANIMINA YÖNELİK TASARLANDI

Yapılan düzenlemenin Sakarya Caddesi'ne sosyal ve ekonomik çeşitlilik kazandıracağını belirten Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, güvenli ve kaliteli yaya çevresi oluşturulması için çaba gösterdiklerini söyledi. Toplumcu Belediyeciliğin en önemli esasının insan öncelikli uygulamalar olduğunu ifade eden Tanık, yeni düzenlemenin Sakarya Caddesi'nin, Selanik Caddesi ile Bayındır ve İnkılap Sokaklar kesişim noktalarında bütünlük ve sürdürülebilirlik şeklinde olmasına özen gösterildiğini belirtti. Sakarya Caddesi yaya bölgesinin herkes için yaşanabilir bir konuma sahip olacağını dile getiren Bülent Tanık, "Sakarya Caddesi, sokak sanatçılarının performanslarını sergileyebileceği, düşüncelerini özgürce paylaşabileceği bir mekana dönüşecek" dedi. Tanık, Sakarya Caddesi'nin simgesi haline gelen Taşankara heykelinin kaidesinin ve çevresinin yenilenerek yeni tasarımıyla ön plana çıkacağını sözlerine ekledi.

YENİ DÜZENLEMEYLE YAP BOZA ENGEL

Sakarya yaya bölgesi, cadde boyunca uzanan işlev koridoru, barındırdığı performans mekanları, ifade duvarları, yönlendirmeler, kiosklar, aydınlatmalar, çöp kovaları, büfeler ve dinlenme mekanlarıyla her kullanıcıya eşit fırsatlar sunacak nitelikte tasarlandı. Alt yapının bu koridor boyunca çözümlenmesi ve olası müdahalelere karşı rahatlıkla yeniden uygulanabilecek doğal taş döşemesiyle sokak boyunca sirkülasyonun sağlandığı mozaik beton kaplama alanlarına herhangi bir müdahalede bulunulmayacak. Böylece yapılar yeniden yapılmayacak, tasarruf sağlanmış ve sokak estetiği korunmuş olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber