KESK eylemine polis müdahalesi

Ankara Kızılay'da KESK ve EĞİTİM-SEN'in Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlediği yürüyüşe katılanlara polisin çok sert müdahalesi, ortalığı savaş alanına çevirdi.

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 24 Kasım 2013 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KESK eylemine polis müdahalesi

Ankara'da KESK ve EĞİTİM-SEN üyelerinin de aralarından bulunduğu öğretmenler ve eğitim emekçilerinden oluşan 3 bin kişi, hükümetin eğitim politikasını protesto etmek için Milli Eğitim Bakanlığı'na yürümek istedi. Öğretmenlerin yürüyüşüne izin vermeyen polis, birber gazı ve tazikli su ile "müdahale" etti.

Tandoğan Meydanı'nda toplanan öğretmenler ve eğitim emekçileri, Kızılay Meydanı'na yürüdü. Burada bir süre bekledikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na yürümek istediler. Ancak polis, kalabalığa izin vermedi. Polis ekipleri, kalabalığa biber gazı ve tazikli su sıktı.

"Müdahalenin" sertliği karşısında ortalığı tamamıyla gaz bulutu kapladı. Bazı kişilerin atılan gaz nedeniyle fenalık geçirdiğinin görüldüğü "müdahale" sırasında, bazı protestocular da polis tarafından dövüldü.

Polisin "müdahalesinde" 7 kişi yaralandı, 2 kişi de gözaltına alındı.

Yürüyüşün dağıtılmasının ardından GMK bulvarı trafiğe açıldı.

Başbakana soruldu: "Haberim yok"

Öte yandan Trabzon'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da bu müdahale soruldu. Başbakan Erdoğan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin Karadeniz Bölge Toplantısı'ndan çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Ankara'da öğretmen eyleminde gerçekleşen müdahaleden haberi olup olmadığı ve bunu nasıl değerlendirdiği" yönündeki soruyu, "Hayır, haberim yok" diye yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, Trabzon'da katıldığı açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Öğretmenler eli öpülesidir. Öğretmenin kadrini kıymetini bilmek, ona hakkı teslim etmek boynumuzun borcudur" demişti. Erdoğan'ın bu sözleri sarf ettiği saatlerde de Ankara'daki müdahale gerçekleşiyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber