Unakıtan: Her türlü istikrar AKP ile gelmiştir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2006 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ülkeye siyasi ve ekonomik istikrarın AK Parti iktidarı ve AK Parti hükümetleri ile geldiğini belirterek, ''Bu istikrar devam ettiği müddetçe Türkiye her gün daha ileriye gidecektir. İleride evlatlarımıza daha iyi bir Türkiye bırakacağımızı kuvvetle ümit ediyorum'' dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Çorum milletvekilleri Murat Yıldırım, Agah Kafkas, ve Muzaffer Külcü ile birlikte Ticaret ve Sanayi Odası tarafından vergi rekortmenlerine ödül verilmesi amacıyla düzenlenen toplantıyla katılmak üzere Çorum'a geldi.

İlk olarak Vali Hüseyin Poroy'u ziyaret eden Bakan Unakıtan, Poroy'dan brifing aldıktan sonra Belediye binasına kadar vatandaşlarla sohbet ederek yürüdü. Bakan Unakıtan, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Kılıç'ı ziyaretinin ardından AK Parti İl binasına geçti.

AK Parti il ve ilçe teşkilat başkanları tarafından karşılanan Bakan Unakıtan'a AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, plaket verdi. Karadağ, Bakan Unakıtan'a ''Yüce milletimizin vergi yükünü azaltıp, ekonomik rahatlığa kavuşturarak ve T.C'nin küresel ekonomide rekabet gücünü artırmanızdan dolayı teşekkür ediyoruz'' dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AK Parti olarak ülkeyi daha ileriye götürmek Türkiye'nin refah seviyesini artırmak, milletin yüzünü güldürmek için iktidara geldiklerini belirterek, ''Çok fazla uzaklara gitmeye gerek yok. Çorum'u iyi bilirsiniz. Bizden önce caddelerde kaç işyeri kapalı, kaç tanesi kiralıktı. Kaç tane banka şubesi kapanmıştı. Onları düşünün bir de şimdiki hali düşünün mukayeseyi buna göre yapın. Türkiye'nin bir örneğinidir Çorum. Çorum iyileşiyorsa Türkiye'de iyileşiyordur'' dedi.

Yakalanan siyasi ve ekonomik istikrarın devam ettirilmesi halinde Türkiye'nin istikbalinin açık olduğunu bildiren Unakıtan, ''Yeter ki bu ekonomik ve siyasi istikrar devam etsin. Bu şart. O zaman gerek siyasi gerekse ekonomik istikrarın hiçbir zaman bozulmasına müsaade etmemek lazım. Siyasi istikrar da ekonomik istikrar da AK Parti iktidarı ile gelmiştir AK Parti hükümetleri ile gelmiştir ve devam ediyor. Bu istikrar devam ettiği müddetçe Türkiye her gün daha ileriye gidecektir. İleride evlatlarımıza daha iyi bir Türkiye bırakacağımızı kuvvetle ümit ediyorum'' diye konuştu.

Türkiye'nin iyi bir dinamizm yakaladığını ve buna hızını artırarak devam edeceğini vurgulayan Bakan Unakıtan, şunları söyledi:
''4 seneden beri Türkiye sürekli büyüyor. Bu T.C tarihinde ilk oluyor böyle yok. Daha önce büyüdü küçüldü. Bizden önce son 10 yıla bakınca büyüme hızı yüzde 2'yi geçmez. Bizde yüzde 7.8. Aradaki fark nereden geldi. Geldiğimizde GSMH kişi başına 2 bin 500 dolardı şimdi 5 dolar oldu. Bu sene daha fazla olacak. Bu millet ikinci kez bize iktidarı verirse hedefimiz kişi başına düşen milli gelir 10 bin doların üzerine çıkacaktır. Aynı istikrar devam edecektir.'' Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, konuşmasının ardından Ticaret ve Sanayi Odası'nın Otel Anitta'da düzenlenen ödül törenine katılmak üzere AK Parti İl Başkanlığı'ndan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber