İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Rektörler, MEB'in hazırladığı YÖK tasarısındaki 'Rektörler bir dönemden fazla görev yapamaz' maddesinin iptal edilmesi durumunda hükümete destek vereceklerini açıkladılar.

Haber Giriş : 09 Ocak 2004 07:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rektörler, MEB'in hazırladığı YÖK tasarısındaki 'Rektörler bir dönemden fazla görev yapamaz' maddesinin iptal edilmesi durumunda hükümete destek vereceklerini açıkladılar.

Rektörler hükümete, YÖK yasa tasarısındaki "Rektörler bir dönemden fazla görev yapamaz" maddesinin çıkartılması durumunda, destek verme teklifinde bulundu. Hükümet tarafından hazırlanan yeni YÖK Kanunu bir kişinin üst üste iki dönem rektörlük yapmasını engelliyor. Bu düzenlemenin yapılması halinde Kemal Alemdaroğlu başta olmak üzere birçok rektörün görev süresi sona erecek.

Hükümet, YÖK Kanunu'nu değiştirmek için bir taslak hazırlarken, Üniversitelerarası Kurul tarafından da ayrı bir taslak hazırlandı. Hükümet tarafından hazırlanan taslağa, üniversite rektörleri sert tepki gösterdi. Hükümet tarafından hazırlanan YÖK Kanunu taslağı bir kişinin bir dönem rektörlük yapmasına imkan sağlıyor. Rektörler tarafından hazırlanan taslakta ise rektörlerin görev süresi ile ilgili bir düzenleme bulunmuyor.

Sınırlamayı kaldırın, destek verelim

Rektörler tarafından hükümete: "Bir kişinin bir dönemden fazla rektörlük yapamayacağına ilişkin düzenlemeyi taslaktan çıkartın, biz de size destek verelim. Rektörler yine seçimle gelsin. Mevcut rektörlerde seçimlere katılsın ama bir kişinin rektörlüğünün bir dönemle sınırlanmasını kabul edemeyiz" görüşünün iletildiği öğrenildi. Rektörler tarafından getirilen bu yeni öneri hükümet tarafından tartışılıyor.

KİMLER GİTMEK ZORUNDA KALACAK

Hükümetin hazırladığı YÖK Kanunu'nun yasalaşması halinde iki dönemdir rektörlük yapan şu isimlerin görevleri sona erecek: Yaşar Uçar (Akdeniz), Engin Ataç (Anadolu), Necdet Hacıoğlu (Balıkesir), Ferit Koçoğlu (Cumhuriyet), Hüseyin Filiz (Gaziantep), Uğur Büyükburç (Harran), Kemal Alemdaroğlu (İstanbul), Gülsün Sağlamer (İstanbul Teknik), Necati Kaya (Kafkas), Türkay Tüdeş (Karadeniz Teknik), Tahsin Nuri Durlu (Kırıkkale), Baki Komşuoğlu (Kocaeli), Uğur Oral (Mersin), Abdurrahman Kutlu (Selçuk), Lütfi Çakmakçı (Süleyman Demirel), Osman İnci (Trakya), Ayhan Alkış (Yıldız Teknik), Semra Ülkü (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü).

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber