KSO'da 'İnovasyon nasıl yapılır' semineri

Konya Sanayi Odası (KSO)’nda “İnovasyon Nasıl Yapılır?” semineri düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2013 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KSO'da 'İnovasyon nasıl yapılır' semineri

Konya Sanayi Odası (KSO)'nda "İnovasyon Nasıl Yapılır?" semineri düzenlendi.

"İnovasyon Nasıl Yapılır" konulu semineri veren Prof. Dr. Celaleddin Ruhi Kaykayoğlu, Konya Sanayi Odası'nın Konya'ya kurduğu Bölgesel İnovasyon Merkezi'nin önemli bir değer olduğunu, çünkü gelecekte rekabetin inovasyon ve inovatif üretimden geçeceğini söyledi. Prof. Dr. Kaykayoğlu, "Türkiye olarak inovasyon ve inovatif üretim alanında çok geride kaldığımızı belirterek, "Artık yüksek inovatif ürünler ortaya koymalıyız. Yenilik ve inovasyon birbirinden farklı şeyler ve iki kavram karıştırılıyor. İnovasyon ile yenilik karıştırılmamalıdır. İnovasyonda, ürüne değer katma ve yeni değer oluşturma vardır. Yani ürünü üretmek için harcadığımız paranın karşılığı eğer bize katma değer olarak geri geliyorsa bu inovasyon olur. Ülke olarak dünya ile yarış içerinde olmak istiyorsak, yaratıcı bir sınıf oluşturmalıyız. Artık üretmek yetmiyor; kaliteli ve inovatif üretim yapmalıyız" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Kaykayoğlu, Konya'nın Türkiye'de inovatifliği başarabilecek en önemli şehirlerin başında yer aldığını, Türkiye'nin ilk Bölgesel İnovasyon Merkezi'nin Konya'ya kurulacak olmasının da avantajlar içerdiğini vurguladı.

Programa katılan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Bozkurt Çağlayan ise, Türkiye'yi büyütmenin yolunun sanayiden geçtiğini, ancak bunun klasik sanayicilik anlayışı yerine yüksek katma değer içeren sanayi üretimi ile gerçekleşebileceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber