Çalışma bakanlığı, memur sendikalarının da katılımıyla, Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası'nda değişiklik yapılmasına ilişkin çalışma yapıyor.

Haber Giriş : 09 Ocak 2004 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çalışma bakanlığı, memur sendikalarının da katılımıyla, Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası'nda değişiklik yapılmasına ilişkin çalışma yapıyor.

Çalışma Bakanlığı bünyesinde, memur sendikaları konfederasyonlarının katılımıyla, 4688 sayılı "Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası"nda değişiklik yapılmasına ilişkin çalışma yürütülüyor.

Bakanlık yetkilileri, Türkiye Kamu-Sen, KESK, Memur-Sen, BASK, Maliye Bakanlığı, DPT ve Devlet Personel Başkanlığı temsilcilerinin katılımı ile Mayıs 2003'ten bu yana yapılan toplantılarda, yasada yapılacak değişiklikler ele alındı.

Önümüzdeki günlerde Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu'nun memur sendikaları konfederasyonlarının genel başkanları ile yapacağı toplantının ardından, son aşamaya gelinen yasada yapılacak değişikliklerin bir taslak halinde Başbakanlığa sunulması bekleniyor.

700 bin memur sendika üyesi

4688 sayılı Yasa'da yapılacak değişikliklere ilişkin olarak Türkiye Kamu-Sen, KESK, Memur-Sen ve BASK genel başkanları, şu açıklamaları yaptılar:

Ahmet Aksu (Memur-Sen Başkanı): "Şu anda toplam memur sayısı 2,7 milyon dolayında, bunlardan 2,2 milyonu sendikaya üye olabilme hakkına sahip. Ancak, Türkiye'de sendikalı memur sayısı 700 bin dolayında. Yasada yapılacak değişiklikle, memur ve sendikalarının önü açılarak bu sayı daha artabilir. Yasa mart ayından önce çıkarılmalıdır."

Resul Akay (BASK Başkanı): "Değişiklik, memurlara sendika seçme hakkında kolaylık sağlayacağı için de yararlı olacaktır."

Bircan Akyıldız (Türkiye Kamu-Sen Başkanı): "Biz özellikle Uzlaştırma Kurulu kararlarının siyasi iradeyi mutlaka bağlayıcı hale getirilmesini istiyoruz."

Sami Evren (KESK Genel Başkanı): "Öncelikle, memura ILO normları doğrultusunda grev ve toplu sözleşme hakkı verilmesini talep ediyoruz."

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber