Fitre verme bahanesiyle dolandıran kadına 3 yıl hapis

Samsun'da Ramazan ayında fitre verme bahanesiyle bir kadını 330 lira parasını alarak dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan kadın, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2013 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fitre verme bahanesiyle dolandıran kadına 3 yıl hapis

Samsun'da Ramazan ayında fitre verme bahanesiyle bir kadını 330 lira parasını alarak dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan kadın, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi'nde yaklaşık 4 ay önce meydana gelen olayda, Ramazan'da evine gittiği Melek A.(63) adlı kadını fitre verme bahanesiyle kandırarak 330 lira parasını alıp kaçtıktan sonra şikayet üzerine yakalanarak tutuklanan Akkız Ç.'nin (52) yargılanması sona erdi. Aynı suçtan çok sayıda suç kaydı bulunan Akkız Ç., bugün Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı. "Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçundan yargılanan Akkız Ç., suçlamayı kabul etmedi.

Mahkeme heyeti Akkız Ç.'yi yargılama sürecinde davranışları ile suçtan pişmanlığının gözlenememiş olması ve ileride bir daha suç işlemeyeceği yönünde mahkemeye olumlu kanaatinin hasıl olmamasından dolayı alacağı cezasında indirime yer olmadığına karar verip 3 yıl hapis, bin 200 lira da adli para cezasına çarptırarak, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber