DPB Hizmet Binası ihale edilebildi mi?

Bayraktar, bir soru önergesine verdiği cevapta, DPB Hizmet Binası yapım işinin Maliye Bakanlığının arsa payını değiştirmesi nedeniyle, tamamlanamadığını açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Kasım 2013 17:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Devlet Personel Başkanlığı hizmet binasına ilişkin soruyu cevapladı

ANKARA MİLLETVEKİLİ SAYIN PROF.DR.ÖZCAN YENİÇERİ'NİN TBMM 7/31851 ESAS SAYILI YAZILI SORU ÖNERGESİNE AİT SORULAR VE CEVAPLARI

SORULAR:

1- Devlet Personel Başkanlığı Hizmet Binası işi hangi usul ve bedellerle kimlere verilmiştir? Bahsi geçen iş için teklif veren diğer kişi, kurum, kuruluş, firmalar verdikleri teklifler ile birlikte hangileridir?

2- Devlet Personel Başkanlığı Hizmet Binası işi için satın alınan mal ve hizmetler hangileridir? Bu mal ve hizmetler hangi usul ve bedellerle kimlerden satın alınmıştır? Bahsi geçen iş için teklif veren diğer kişi, kurum, kuruluş, firmalar verdikleri teklifler ile birlikte hangileridir?

CEVAPLAR:

1- Devlet Personel Başkanlığı Hizmet Binası İnşaatı yapım ihalesi henüz yapılmamıştır.

2- Devlet Personel Başkanlığı Hizmet Binası işi projelerin elde edilmesi için yatırımcı kuruluşun talebi ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 21 inci maddesi (b) bendi gereği götürü bedel pazarlık usulü ile ihale edilmiştir. İhaleye 21 firma davet edilmiş olup, 14 firma teklif vermiş pazarlık neticesinde en düşük teklif sahibi L Tasarım Mimarlık Müh. Müş. Dan. Ltd. Şti. firması ile 207.800,- TL bedel ile sözleşme imzalanmıştır. Firmanın hazırladığı eskiz projelerden yatırımcı kuruluşun ihtiyaç ve fonksiyon yönünden onayladığı eskiz projeleri doğrultusunda kesin projeler hazırlanmış, kesin projelerin incelenmesi devam ederken Maliye Bakanlığı'nca (Milli Emlak Müdürlüğü) söz konusu işin yapılacağı arsa ile ilgili tahsislerin yapılamaması sebebi ile fesh edilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber