Kablo TV'de kanal sayısı 300'e çıkacak...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2006 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kablo TV altyapısında yapılacak yeniliklerle kanal sayısı 300'e çıkacak. Kablo TV aboneleri, çocuk, film, teknoloji, spor ve haber paketlerinden tercih yapabilecek.

Kablo TV hizmetleri, Türk Telekomünikasyon A.Ş'nin özelleştirilmesi nedeniyle Türksat A.Ş'ye devredildi. Gelir paylaşımı modeliyle 10 yıllığına özel firmalara verilen Kablo TV işletmesinde sözleşme süresinin dolmasına 1 yıl kaldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, firmaların kurdukları altyapının sözleşme süresinin sonunda devlete teslimi konusunda firmalarla Türksat A.Ş arasında görüş ayrılığı oluştu. Türksat, 10 yıl sonunda altyapının devlete devredileceği konusunda sözleşmenin açık olduğunu savunurken, özel firmalar kurdukları altyapıyı teslim etmek istemiyor. Sorunun çözümü konusunda Ulaştırma Bakanlığı ve Telekomünikasyon Kurumu girişimlerde bulunuyor.

Öte yandan Türksat A.Ş, Kablo TV altyapısının bir an önce dijitale geçirilmesini ve katma değerli hizmetler için yatırım yapılmasını istiyor.

KANAL SAYISI KATLANACAK

Türksat A.Ş Genel Müdürü Osman Dur, Kablo TV altyapısının ses, internet, video konferans, televizyon gibi katma değerli hizmetlerin verileceği bir yapıya kavuşturulması ve bunun için yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

Altyapının dijitale geçirilmesiyle şu anda 60 civarında yayın yapan kanal sayısının katlanacağını vurgulayan Dur, şunları kaydetti:

''Bu sayede kanal sayısı 300'e ulaşabilecek. Aboneler izlemek isteyip de bulamadığı kanallara ulaşabilecek. Şu anda çok kaliteli bir kanal geliyor, ama dolu diye alamıyoruz. Biz çocuk paketi oluşturalım, içinde 10 tane çocuk kanalı olsun, vatandaşlar buna abone olabilsin istiyoruz. Bu sayede aboneler teknoloji, tarih, belgesel, spor ve haber kanallarından oluşan paketleri alabilecekler.

Vatandaşa televizyonu açtığında bir şeyler verecek kanalların sayısını artırmaya çalışıyoruz. Eğer diğer firmalarla anlaşabilirsek bunu 6 ay içinde devreye sokabiliriz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber