Sinyalizasyonda sorun kalmadı

Isparta Belediyesi iki yıl içerisinde şehir merkezinde bulunan eski sinyalizasyon cihazlarını sökerek yerine led ışıklı cihazlar yerleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2013 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sinyalizasyonda sorun kalmadı

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Şubesi iki yıl önce başlatmış olduğu şehir içindeki sinyalizasyon çalışması ve tam otomasyonlu çalışmaları tanıttı. Ayrıca bu led ışıklar ile birlikte trafik yoğunluğuna göre de ışık sürelerini ayarlayarak araçların daha hızlı akışını sağladı. Yapılan çalışmaları tanıtan Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu, şehir merkezinde bulunan bazen çalışan bazen çalışmayan ve sık sık arıza yapan cihazları topladıklarını belirtti. Aydoğdu, "251 adet led'li oto vericisi, 38 baş üstü ledli sistem, 261 animasyonlu yaya verici yenileme çalışması yapılmıştır. Ayrıca kontrolsüz kavşaklarda güneş enerjili flaşör sistemi yapılmıştır" dedi.

Aydoğdu, "bas buton" tabir edilen özellikle okul geçişlerinde konan yaya butonları konduğunu böylece öğrencilerin okullarına karşıdan karşıya geçerken büyük bir sorunun çözüldüğünü de dile getirdi. Aydoğdu, son günlerde Mimar Sinan Caddesindeki yoğunluğa dikkat çekerken bunun sebebi olarak da karayollarının çevre yolunda yaptığı çalışmadan kaynaklandığını belirtti. Aydoğdu, "Şehrimize yapılan bu sistem Türkiye'de sadece 6-7 ilde mevcuttur. Bu merkezimizden tüm kavşaklarımızı kontrol ediyoruz. Ayrıca arızaya geçen cihazlarımızı da buradan görerek anında tamirini gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber