Amele Birliği üyelerinden taslak değişikliği iddası

Zonguldak Amele Birliği üyeleri bir basın açıklaması yaparak Amele Birliği Yönetmeliğinde bazı değişikler yapmak için bir taslak hazırlandığını ve onaylanmak üzere çalışma bakanlığına gönderilme hazırlığı olduğunu öne sürdü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2013 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Amele Birliği üyelerinden taslak değişikliği iddası

İşçiler adına basın açıklamasını yapan maden işçisi İsmet Hacıbektaşoğlu şunları söyledi:

"şubeler değişiklikle temsilciliğe dönüştürülmekte ve etkinliği azaltmaktadır.15'inci maddeki değişikle Yönetim Kurulu'nda daha önce 7 üyesi bulunan Türkiye Taş Kömürleri Kurumu'nun atayacağı üye sayısı 7'den 6'ya indirilerek boşalan üyeliğe Çalışma Bakanı'nın merkez teşkilatlarından 1 üye atamasının önü açılmak istenmektedir. 6-20'inci maddede yapılan değişiklikle Denetleme Kurulu'nda daha önce ÇATES A.Ş tarafından atanan 1 üye iptal edilerek boşalan üyeliğe Çalışma Bakanı'nın merkez teşkilatlarından 1 üye atamasının önü açılmak istenmektedir.

İşçiler olarak Çalışma Bakanlığı yetkililerinin Amele Birliği Yönetim Kurulu üzerinde baskı oluşturmasına sessiz kalmayacağız. GMİS'in bu konu ile ilgili olarak yanımızda olduğunu bilmek mücadelemize güç katmaktadır. Aynı duyarlılığı TES-İŞ Zonguldak şubesinden de bekliyor ve mücadelemizde yanımızda görmek istiyoruz.

İşçiler aleyhine yaşanan gelişmelere karşı demokratik ve hukuki mücadelelerimizi kararlılıkla sürdüreceğimizin ve işçi arkadaşlarımızı bilgilendireceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber