Şimşek: Öğretmenlerin mali durumlarını iyileştrirdik

Maliye Bakanı Şimşek, öğretmenlerin mali durumlarının, hiçbir dönemde olmadığı kadar iyileştirdiklerini bildirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2013 15:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Şimşek: Öğretmenlerin mali durumlarını iyileştrirdik

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de gündemdışı konuşmaya yanıt verdi.

Eğitime önem verdiklerine işaret eden Şimşek, bütçenin beşte birini, vergi gelirlerinin yaklaşık yüzde 23'ünü eğitime harcadıklarını bildirdi.

Şimşek, kendilerinin döneminde yaklaşık 400 bin yeni öğretmen ataması yapıldığını, öğretmenlerin özlük haklarının hiçbir dönemde olmadığı kadar iyileştirildiğini anlattı. Şimşek, aile yardım ödeneği ve ek ders ücreti dahil 8'e 1'de başlayan bir öğretmenin 2002'de 701 lira alırken, Ocak'ta 2 bin 911 lira alacağını kaydetti. Şimşek, enflasyon artışının neredeyse iki katı kadar, yüzde 325 ücret artışı sağladıklarını dile getirdi.

Öğretmenlerin 2002'de 175 lira olan öğretim yılı hazırlık ödeneğinin, bugün 740 liraya ulaştığını ifade eden Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hemen hemen her alanda eğitime çok ciddi kaynak ayırıyoruz. Öğretmenlerimizin mali durumları hiçbir dönemde olmadığı kadar iyileştirildi. AK Parti hükümetlerinin buradaki karnesi son derece net, güçlüdür. Eğitim, Türkiye'nin rekabet gücü açısından da son derece önemli. Türkiye, eğitimde yaptığı hamlelerle, eğitimi önceliklendirmesiyle geleceğin temellerini çok güçlü, sağlam şekilde inşa ediyor. O nedenle Türkiye'nin önümüzdeki 30-40 yıl içinde Avrupa ülkeleri arasında, ekonomisi açısından ilk iki sıraya yerleşmesini bir çok uluslararası kuruluş öngörüyor. Hem öğretmenimize hem de beşeri sermayemizin kalitesini artırmaya yönelik olarak Hükümet olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz. En fazla kaynağı eğitime ayırıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber