Bakan Çelik'ten Türban sitemine Voltaire'li yanıt

Haber Giriş : 17 Nisan 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İLİM Yayma Cemiyeti'nin 52'nci Genel Kurulu, AKP-SP tartışmasına sahne oldu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan hükümeti suçlarken, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de şimdiye kadar yaptıklarını savundu.

Bugün iktidarda olanlarla, yıllarca beraber çalıştıklarını belirten Kazan, "Allah şahittir ki bir gün bu kardeşlerimizle karşı karşıya geleceğimiz aklıma gelmezdi" dedi. Hükümeti türban konusunda eleştiren Kazan, şunları söyledi:

CHP'YLE UZLAŞMA OLMAZ

"Uzlaşıyoruz diyorlar. Kiminle uzlaşıyorsunuz? Halk partisiyle kıyamete kadar uzlaşamazsınız. Kanunu getir. Cumhurbaşkanı veto etsin. Anayasa Mahkemesi de kabul etmesin. Sen tekrar getir. Bu sözünü ne pahasına olursa olsun yerine getir ki genç kızlarımız sokaklarda özgürce dolaşsın."

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kazan'a şöyle cevap verdi: "Voltaire, 'Beni dostlarımdan koruyun' diyor. Evet, bizi de dostlarımızdan koruyun. Düşmanlarımızla başa çıkabiliriz. Bir gün bir toplantıda bana bir soru sorup 'Bunu derinleştir' dedi bir ağabeyimiz. Ben de dedim ki 'Oy gülüm gülüm nerdesin. Sana bir çift sözüm var. Kalabalık yerdesin'"

BABANIN MALI DEĞİL

CHP Genel Başkanı Baykal'ın, "AKP devleti ele geçirmeye çalışıyor" sözlerine de cevap veren Çelik, "Bu devlet kimsenin babasının malı değil" diye konuştu.

İlimin mucidinin Müslamanlar olduğunu belirten Çelik, "Avrupalı biz bu işin başını Endülüs'ten aldık diyor ama ne zaman bir ilmi buluş olsa muhafazakarlar El Cabir, Ali Kuşçu, Farabi demeye başlar. Bu züğürt tesellisidir. İslam silkinmelidir. Hükümet bugün silkinmeyi yapıyor" dedi.

Ne demişti

Yarabbi ben düşmanlarımı yenmeğe kadirim. Sen beni dostlarımdan koru.

F. M. Arouet VOLTAIRE

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber