Sözleşme töreninde başkanlar halay çekti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU‘da çalışan 2 bin 500 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme töreninde imzalar bugün atıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2013 20:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sözleşme töreninde başkanlar halay çekti

Antikkapı Restoranda gerçekleştirilen imza törenine, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yerel-Sen Genel Sekreteri Mümtaz Uzun, Hak-İş ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Genel Mali Sekreteri Fahrettin Kütükçü, sendika üyeleri ve işçiler katıldı.

İmza töreninde konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,hakkın verilemeyeceğini alınacağını söyleyerek, "Bizim medeniyetimizde hak verilir. Hak verilmezse o zaman kavga başlar. Son 10 yılda bir çok hakkımızı kazandık. Bazı tabuları ortadan kaldırdık. 1980'li yıllarda çalışanların maaşlarını veren belediye başkanları kahramandı. Bu beldelerde ilçelerde çoğunlukla böyleydi. Maaşları zamanında veren belediye sayısı parmakla gösterilecek kadar azdı. Ben arkadaşlarıma diyorum ki , işçilerin parasını ödeyip ödemediğine bakın. Bu bizim görevimiz. İşçimizin çalışmasının karşılığını günü gününe veriyoruz. Ben muhasebeye talimat vermiştim. En son işçim, çalışanım maaşını almadıkça, bana maaş getirmeyeceksiniz" diye konuştu.

Hak - İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise Türkiye'de çalışanların hala kıdem tazminatını alamadığını ifade ederek, "Özel sektördeki çalışanların büyük çoğunluğu kıdem tazminatını alamıyor. Hak İş'in 1976 yılında ortaya koyduğu kıdem tazminatı fonu talebi eğer bugün mevzuatta olsaydı, bu çalışanların hepsi kıdem tazminatı alırlardı" dedi.

Toplu sözleşmenin ardından Başkan Karaosmanoğlu ve sendika başkanları davul zurna eşliğinde halay çekti. Yapılan sözleşmeye göre işçiler 1. yıl için yüzde 10, 2. yıl için yüzde 9 ve 3. yıl için enflasyon+1 puan olarak zam yapılmasına karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber