Hitit Üniversitesi MYO temeli atıldı

Çorum Hitit Üniversitesi yeni Meslek Yüksekokulu temeli düzenlenen törenle atıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2013 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hitit Üniversitesi MYO temeli atıldı

Törene Vali Sabri Başköy ve eşi Fatma Başköy, Garnizon Komutanı Jandarma Kd.Alb. Ahmet Çelik, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, akademisyenler katıldı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye'nin geleceğinin mesleki eğitime endeksli olduğunu belirterek, elinde mesleği olan, iş gücü oluşturan, ürettikleriyle de yaşam kalitesini yükselten teknik elemanlar yetiştirilmediği müddetçe ülke kalkınmasının mümkün olmadığını söyledi. Prof. Dr. Alkan, Bu bilinçten hareketle ülkede üretim kapasitesi ve nitelikli eleman ihtiyacının her gün arttığının düşünüldüğünde meslek yüksek okullarının öneminin bir kez daha ortaya çıktığına vurgu yaptı. Alkan, ayrıca Meslek Yüksek Okullarının üniversite kapılarında yığılmaları önleme aracı değil gerçek anlamda gerek il gerek bölge gerekse ülkenin daha hızlı büyüyerek, gelişmesi ve küresel pazarda rekabet edilebilirliğin artması için vazgeçilmez bir unsur olduğunun altını çizdi.

Meslek Yüksek Okulları'nın geçmişte olduğu gibi bugünde sanayinin ihtilacı olan ara kademe teknik elemanların yetiştirilmesini gerçekleştirdiğini anlatan Alkan, "Bu yıl itibariyle yaklaşık yüzde 60'ı Çorum ve ilçelerinden olan 3 bin 500'ü aşkın öğrencimize 35 ayrı program ve 70'e yakın öğretim elamanımızla eğitim vermeye devam etmekteyiz. Yüksekokullarımızda öğrenim gören öğrencilerin iş yaşamına tam donanımlı hazırlanmasını sağlamak amacıyla ve onlara mesleklerinde bilimsel yöntemleri bağımsız olarak uygulama ve farkı yetenekler kazandırmak amacıyla gerek akademisyenlerimiz gerek idari personelimiz tek yürek olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Eğitim dünyasının çıktısı, iş dünyasının girdisi olan bu öğrencilerimizi sanayi ve hizmet sektörlerinin önde gelen temsilcileri ile birlikte beklenti ve ihtiyaçlara yönelik yetiştirmek nihai hedefimizdir" dedi.

Vali Sabri Bayköy de, üniversitenin yerleşke sorunun çözüme kavuştuğunu söyledi. Yapılan çalışmaların el birliği ile gerçekleştirdiklerini dile getiren Vali Başköy, bu birlik ve beraberliğin korunduğu müddetçe Çorum'un kazanacağını belirtti.

Tüm yöneticilerin milletin hizmetkarı olduğunun altını çizen Vali Başköy, idarecilerin görevinin halka hizmet ederek mutlu etmek olduğunu belirtti. Hiç kimsenin bu şehrin moralini bozmaya hakkı bulunmadığını vurgulayan Vali Başköy, Çorum'un büyük bir sinerji yakaladığını, kentin dışardan takdirle izlendiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından MYO'da ilk ders verenlere teşekkür plaketi verilmesinin ardından yüksek okul yeni hizmet binasının temeli protokol üyeleri tarafından atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber