Tekman süt üreticileri birliği kuruldu

Tekman Ziraat Odası Başkanı Hulusi Turan, İlçenin geçim kaynağı olan hayvancılık sorunlarının da ortadan kaldırılması için Tekman süt üreticileri birliğini kurduklarını açıkladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2013 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tekman süt üreticileri birliği kuruldu

Tekman Ziraat Odası Başkanı Hulusi Turan, İlçenin geçim kaynağı olan hayvancılık sorunlarının da ortadan kaldırılması için Tekman süt üreticileri birliğini kurduklarını açıkladı.

İlçede bulunan hayvanların sütünü değerlendirmek ve desteklemelerden faydalanabilmek için ilçeye süt üreticileri birliği kurduklarını dile getiren Hulusi Turan, "İlçemizin geçim kaynağı kuşkusuz tarım ve hayvancılıktır. Bu sebeple ilçemizde hayvancılıkla uğraşmakta olan üreticilerimizin devletin sağlamış olduğu imkanlardan faydalanabilmesi için Tekman süt üreticileri birliğini kurduk. Birliğimizle vatandaşlarımıza gerek süt desteklemeleri olsun gerek suni tohumlama desteklemeleri olsun bütün imkanlardan faydalandırmak için çalışmalarımıza başlamış durumdayız ayrıca ilerleyen zamanlarda ilçemize süt toplama merkezleri ve süt işleme merkezleri kazandırmak için gerekli atılımlar da bulunacağız. İlçemizde kayıtlara göre 50 bin 261 büyük baş hayvan 114 bin 685 küçük baş hayvan bulunmaktadır. Amacımız bu hayvan sahiplerimize bütün konularda destek vererek sorunlarına çözüm üretmek olacaktır" dedi.

Hayvan sahipleri ise ilçeye böyle bir hizmetin kazandırılmasından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Daha önce mandıracıların gelip sütlerimizi ucuz ucuza aldıkları ve fatura vermediklerinden dolayı desteklemelerden faydalanamıyorduk. Bu hizmetin ilçemize kazandırılmasından sonra hayvancılık ürünlerimizi değerlendirmiş olacağız ve desteklemelerden de faydalanabileceğiz." dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber