Bilgievi'nin genç yazarlarından kitap hazırlığı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kentin dört bir yanında faaliyet gösteren Bilgievleri geleceğin edebiyatçılarını yetiştiriyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2013 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bilgievi'nin genç yazarlarından kitap hazırlığı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kentin dört bir yanında faaliyet gösteren Bilgievleri geleceğin edebiyatçılarını yetiştiriyor. Çocuk edebiyatının en önemli kalemlerinden Mevlana İdris Zengin gözetiminde çalışan çocuklar, "Kocaeli'yi Seviyorum Çünkü" adlı eserlerinin ardından şimdi de ikinci kitapları için kolları sıvadı. "Ben Başkan Olsaydım" ismini verdikleri ikinci kitapları için hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdüren Bilgievi öğrencileri ortaya koydukları fikirlerle çocuk kalbinin masumiyet ve samimiyetini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Büyükşehir Belediyesi, edebiyata ilgisi olan Bilgievi öğrencilerini geçen yıl Türk yazın hayatının önemli kalemlerinden Mevlana İdris Zengin ile buluşturdu. Edebiyata eğilimli olan çocuklarla tek tek görüşen Zengin yapılan değerlendirmeler ardından Bilgievi bünyesinde bir Edebiyat Kulübü oluşturdu. Edebiyat Kulübü'ne Ertuğrul Gazi, Akçakoca, Mehmet Akif Ersoy, Maria Anne ve Serdar Bilgievleri'nden toplam 25 öğrenci katılıyor. Yazar Mevlana İdris Zengin gözetiminde çalışmalarını aralıksız sürdüren çocuklar ilk eserini geçen sene verdi. "Kocaeli'ni Seviyorum Çünkü" adlı ilk kitaplarını geçen yılki 23 Nisan şenliklerinde okurların beğenisine sunan çocuklar tam not aldı. Bilgievi öğrencileri eserde Kocaeli'yi sevme nedenlerini birer cümle ile ortaya koydu.

Bilgievi öğrencileri yeni eğitim döneminde de Mevlana İdris Zengin ile edebiyat çalışmalarını sürdürüyor. Zengin ile her hafta sonu Pazar günleri buluşan Edebiyat Kulübü öğrencileri şimdi de ikinci kitabın çalışmaları içinde. İkinci kitaplarına "Ben Başkan Olsaydım" ismini veren öğrenciler bu kitapta da yine birer cümle ile başkan olmaları durumunda neler yapacaklarını anlatıyor.

Bilgievi öğrencileri ikinci kitapları için birbirinden farklı fikirler ortaya koymaya devam ediyor. "Ben Başkan Olsaydım" kitabı için ortaya çıkan fikirler çocuk kalbinin masumiyet ve samimiyetini gözler önüne seriyor. Çocuklar, "Ben Belediye Başkanı olsaydım musluklarından çikolata akan çeşmeler yapardım", "Ben başkan olsaydım, helikopterle uçar, çocukların üzerilerine oyuncak atardım" ve "Ben Başkan olsaydım, uçan arabalar yapardım" gibi düşüncelerini kitapları için ortaya koyuyor.

"Ben Başkan Olsaydım" adlı kitap Mayıs ayındaki 6'ncı Kitap Fuarı'nda okurların beğenisine sunulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber