Bakanlar Gaziantep'te okul açtı

Özel Gaziantep OSB Anadolu Teknik Lisesi, 400 yatak kapasiteli yurt ve 8 derslikli çocuk akademisi törenle açıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2013 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlar Gaziantep'te okul açtı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik, Özel Gaziantep OSB Anadolu Teknik Lisesi, 400 yatak kapasiteli yurt ve 8 derslikli çocuk akademisi açılış törenine katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan tören öncesinde açılışı yapılan okulun korosu Gaziantep türkülerinden oluşan mini bir konser verdi. Törenin açılış konuşmasını ev sahibi işadamı Cahit Nakıboğlu, ihracat rakamının 7 milyarı bulacağını söyleyerek açılışı yapılan okulla ilgili istatistiki bilgiler verdi. Gaziantep Valisi Erdal Ata ise Gaziantep'in eğitim sorunlarına dikkat çekti.

Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için Başbakan tarafından aday gösterilmesini tebrik ederek, "Fatma bacımız bugüne kadar Türkiye'ye, Gaziantep'e yaptığı hizmetlerle birlikte inşallah Gazianteplilerin teveccühüne mazhar olacaktır. Gaziantep inşallah başkan olduktan sonra da dün Başbakanımızın da ifade ettiği gibi Gaziantep'e bir hanım eli değecektir. Hep birlikte inşallah Gaziantep'i daha ileri noktalara götüreceğiz" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Fatma Şahin'in bakanlığı döneminde kısa sürede büyük başarılara imza attığını belirterek, "Bugün Gaziantep çok güzel bir gün yaşıyor. Bugünü daha da güzel yapan bir şey var. Sizin içinizden çıkan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin Hanım, bugün memleketinde resmen Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı. Hayırlı uğurlu olsun. Bakanlık döneminde çok büyük hizmetler yaptı. Kısa sürede büyük başarılara imza attı. Buna en yakından şahit olan birisiyim. O yalnız değil; bu kaderi paylaşan, bu geleceği paylaşan başka arkadaşlar da elbet olacaktır. Nazari eğitimle uygulamalı eğitim iç içe olmalı" açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Muammer Güler de Gaziantep'te 90'lı yıllarda konulan hedeflerin gerçekleştiğini görmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, "Gaziantep'in başarılarına bizzat şahit oldum. Gaziantep huzurluysa, Gaziantep'te bir şeyler dönüyorsa, Türkiye'nin çarkı da daha hızlı dönüyor demektir. 90'lı yıllarda konulan hedeflerin şimdi birer birer yerine geldiğini görmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. Okulun hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise, Türkiye'deki işsizlik sorununa dikkat çekerek, "Türkiye'de işsizlik sorununu konuşuyoruz zaman zaman. Bunun temeli mesleksizliktir. İnsanın işsiz olması yarı bir dramdır. İstiyoruz ki Türkiye'de elinden iş gelmeyen kimse kalmasın. Elinden iş gelmeyen adamın işi zor. Bütün insanlarımızı elinden iş gelen insan haline getirmemiz lazım. Meslek liseleri büyük sıkıntılar yaşadılar. Bende bir meslek lisesi mezunuyum. Tabii o zamanlar teknik liselin önü kapalı değildi. Büyük haksızlıklar oldu. Şimdi bu haksızlıkların hepsi ortadan kalktı. Bütün insanlar eşit" dedi.

Nihat Ergün'ün ardından törenin son konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin yaptı. Şahin, şunları söyledi:

"Bu şehir bir medeniyet şehri, bir tarih şehri. Bir kurtuluş savaşında verdiği mücadele var. Şimdi de kalkınma mücadelesi veriyor. Rekabeti yönetiyor. Makamların en önemlisi millete hizmet etmektir. Eğer bugün teşkilat olarak arkamda durmasalardı, eğer milletvekili arkadaşlarım arkamda durmasaydı, hemşerilerim bu desteği vermeseydi bunların hiçbiri olmazdı. Bunu başarmamız mümkün değildi. Doğru zamanda doğru yerde durduk. Hepinizin desteği ile kalkınma yerelde başlar, demokrasi yerelde başlar deyip yeni yolculuğumuzda Allah yolumuzu açık etsin diyorum."

Bakan Şahin'in konuşmasının ardından tören Cahit Nakıboğlu'nun bakanlara hediye sunması ve açılışı yapılan Özel Gaziantep OSB Anadolu Teknik Lisesi'nin gezilmesinin ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber