Yıldırım Belediyesi'nden modern kreş

Bursa'da Yıldırım Belediyesi tarafından Kaplıkaya Mahallesi'nde inşa edilen modern kreş binası ve parkı törenle hizmete açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2013 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıldırım Belediyesi'nden modern kreş

Yıldırım Belediyesi, Kaplıkaya mahallesinde geçmiş dönemlerde mezbelelik bir alan olarak bilinen mekan minik öğrencilerin eğitim yuvası oldu. Şimdiye kadar Yıldırım ilçesine 40 okul kazandıran Yıldırım Belediyesi, yeni kreş binasını Kaplıkaya Mahallesi sakinlerinin hizmetine sundu. Okulun yanı sıra mahalle parkının da hizmete açıldığı törene, Vali Münir Karaloğlu ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Başkan Keskin, Yıldırım ilçesinde belediye olarak birçok eğitim yuvası kazandırdıklarının altını çizerek, "Yıldırım güzelleşiyor. Kentsel dönüşümleri toplu konutlar, kültür merkezleriyle Yıldırım'ın bir baştan başa çehresi değişiyor. Bu hizmetler içinde sadece fiziki projeler değil, sosyal belediyecilik hizmetlerimiz devam ediyor. Sevgi market, Kimsesizler Konağı, gibi projeler birçok sosyal belediyecilik çalışmalarından sadece birkaçı. Bizim için eğitim çok önemli. Eğitim, bir milletin en önemli unsurudur. Bu yavrularımız, geleceğin teminatıdır. Onların eğitimi öncelikli meselemizdir. Son 3 yılda 2 üniversitemiz oldu. Bir büyük bilim merkezimiz var. Artık öğrenciler derslerini deneysel ortamda yapabiliyor. Uzaya yolculuk yapıyor" dedi.

"ÇALIŞAN ANNELER İÇİN KREŞ BÜYÜK FIRSAT"

Vali Münir Karaloğlu, okul öncesi eğitimin çocukların normal eğitimlerine büyük fayda sağladığını belirterek, "Bu eğitimi alan çocuklar normal eğitim çağından çok daha başarılı oluyor. Bunun oranını yüzde 90'a kadar çıkaran araştırmacılar var. Okul öncesi eğitim önemli. Kreş, çalışan kadınlar için çok önemli bir fırsat. Çocuklarınızı güvenebileceğiniz ellere bırakmak için belediyenin yaptırdığı bu kreş çok faydalı. Gözünüz arkada olmadan işe ve alışverişe giderseniz. Burada belediyemiz, mahallenin çocuklarını güven içinde bırakabilecekleri güzel bir kreş inşa etmiştir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu ve Başkan Keskin, kreşin açılışını yaptı. Karaloğlu ve Başkan Keskin, kreşte eğitim gören çocuklarla sohbet ederek, oyuncak dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber