Yaklaşık 800 yıl aradan sonra Harran'da ilk ders

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde Harran Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Harran Akademi ve proje ortağı Düşün Taşın Derneği tarafından kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2013 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaklaşık 800 yıl aradan sonra Harran'da ilk ders

İlçe halkı, öğrenciler, kamu çalışanları ve misafirlerin katılımıyla gerçekleşen kitap okuma etkinliğinde konuşan Harran Kaymakamı M. Selami Yazıcı, "Medeniyetlerin beşiği Harran ilçemizde yaklaşık 800 yıl aradan sonra Harran Üniversitesi kalıntıları arasında ilk defa böyle anlamlı ve güzel bir etkinliğin gerçekleştirildiğini ve geniş bir katılımın olduğunu gördük. Dünyaca ünlü bilim adamlarının yetişmesine ve eski halkların yaşamına şahitlik eden Harran Üniversitesi kalıntıları arasında kitap okuduğum için ben de büyük bir heyecan içindeyim" dedi.

Etkinliği Düşün Taşın Derneği, Harran Akademi ve Harran Kaymakamlığı ile birlikte dünyanın ilk üniversitesinde 7 den 70'e her kesimin katılımıyla düzenlediklerini belirten Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Asıl burada kitap okunur çünkü burası dünyanın ilk İslam üniversitesi. Dolayısıyla kitap okunabilecek en iyi yer burası. İbn-i Sina'nın, Farabi'nin yolunun kesiştiği yer. Dünya tarihine, dünya bilimine yön veren, birçok bilim adamının yolunun kesiştiği yer. 1271 tarihinden sonra, yani Moğol istilasından sonra herhangi bir kültürel faaliyetinin olmadığı bir yer. Bugün eski üniversitenin halini anımsatan fotoğrafını görüyorum. Etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber