Kütahya 'Kanarya Cenneti'ne döndü

Birbirinden farklı cins ve özelliklerdeki yaklaşık bin kafes kuşu, Kütahya'da düzenlenen 'güzellik yarışması'nda bir araya geldi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2013 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kütahya 'Kanarya Cenneti'ne döndü

Birbirinden farklı cins ve özelliklerdeki yaklaşık bin kafes kuşu, Kütahya'da düzenlenen 'güzellik yarışması'nda bir araya geldi.

Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu, (TKKKF) Türkiye genelinde düzenlediği kanarya güzellik yarışması, Kütahya Fuar alanında gerçekleştirildi. 'Kafes Kuşları Yarışması' ismini taşıyan organizasyona, Kütahyalılar da yoğun ilgi gösterdi. Bilhassa kanarya kuşları, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. 3 ayrı dalda değerlendirmeye tabi tutulan hayvanlar, jüri üyeleri tarafından tek tek incelendi.

Türkiye Doğa ve Kafes Kuşları Derneği Başkan Yardımcısı Hakan Karadenizli, "Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu her yıl Türkiye'nin değişik illerinde organizasyon düzenliyor. Yarışmaya 300 kişi bin civarında kuşla katıldı. Yarışma ırk kanaryaları, egzotikler ve muhabbet kuşları kategorilerinde yapılıyor. Ayrıca bu kategoriler, kendi içlerinde de 140'a ayrılıyor. Yarışmada kanaryalar kategorisinde 25, egzotikler kategorisinde 4 ve muhabbet kuşları kategorisinde de 3 juri üyesi görev yaptı" dedi.

Yarışma sonunda dereceye giren kanaryaların sahiplerine kupa ve başarı belgeleri verildi.

Yarışma öncesi ve sonrası sahipleri tarafından satışa sunulan kanaryaların fiyatlarının, cinsine göre 50 TL'den bin TL'ye kadar çıktığı görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber