Rize İl Özel İdaresinden, Yıldız Dağı'na ziyaret

Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Güney, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ne ziyarette bulundu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2013 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rize İl Özel İdaresinden, Yıldız Dağı'na ziyaret

Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Güney, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ne ziyarette bulundu.

Rize iline önümüzdeki yıl kazandırmayı amaçladıkları Ayder Kış Sporları Merkezi için çalışma yaptıklarını ve bu kapsamda Yıldız Dağı'nda yürütülen faaliyetleri yakından görmek istediklerini belirten Genel Sekreter Güney, Yıldız Dağı projesinin hayata geçmesinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ülkemizdeki kayak tesisleri ve kış sporları merkezlerini gezerek bilgi aldıklarını ve bu kapsamda Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bulduklarını dile getiren Genel Sekreter Güney, "Sivas'ımızda da temeli atılan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezine gelerek inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldık. Kayak sporunun yapılabilmesi noktasında Sivas güzel bir çalışmaya imza attı ve vatandaşların yıllardır hayalini kurduğu proje gerçeğe dönüşmüş oldu. Bu tür güzel projelerle Sivas'ın geliştiğini görmek çok güzel bu yatırımın Türkiye'de örnek tesis olacağını düşünüyorum" dedi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan ise ülkemizde 40'a yakın kayak merkezi olduğunu belirterek "Geçen yıl çıktığımız yolu şu an Rize çıkmaktadır. Ülkemizdeki her bir kayak merkezinin farklı bir görselliği ve güzelliği var. Farklı görsel ve güzellikler bilgi birikimini birbiriyle paylaştığı zaman daha sağlıklı eserlerde ortaya çıkacaktır. Rize gibi güzide bir ilimiz ile istişarede, bilgi paylaşımında bulunmak, onların şu an çıktıkları yolda edindikleri bilgileri bizlerle paylaşmaları, bizlerin karşılaştığı sıkıntıları onlarla paylaşarak yol haritası çizmemiz, güzel bir çalışma örneğidir. Bu ziyaret ile Yıldız'ın son durumunu ve geçmişteki halini de konuşmuş olduk. Şu an burada güzel bir çalışma yürütülmektedir. Mekanik tesisler son aşamaya gelmiştir. İnşallah seneye bu zaman bu bölge capcanlı adeta bir cazibe merkezi olacaktır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber