Yağmur yağdı, tarlalar suyla doldu!

Bir haftadır aralıklarla Ege Bölgesi’nde etkili olan ve özellikle şehir merkezlerinde hayatı olumsuz etkileyen yağışlar, Ödemiş’in Kaymakçı beldesinde de hasarlara yol açtı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2013 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yağmur yağdı, tarlalar suyla doldu!

Bir haftadır aralıklarla Ege Bölgesi'nde etkili olan ve özellikle şehir merkezlerinde hayatı olumsuz etkileyen yağışlar, Ödemiş'in Kaymakçı beldesinde de hasarlara yol açtı. Ekili alanlarda zarara yol açan yağışlar bazı yerleşim yerlerine de zarar verdi. Dün de yağışın etkili olduğu bölgede bazı üreticilerin hayvan damlarını su bastı.

Hayvan damı ve tarlaları sular altında kalan Kaymakçılı üreticilerden Mustafa Sümer, "Dere yataklarında biriken ve taşan yağmur suları silajlık mısır tarlalarında ve hayvan damlarında büyük maddi hasarlara yol açtı. Kuvvetli yağışlardan sonra her zaman yaşadığımız bu sıkıntıya bir çözüm bulunması lazım. Geçtiğimiz günlerde yağışlarla hayvan damımı su bastı. Silajlık mısırlarım su altında. Ben bunları nasıl biçip silaj yaparım" dedi.

Arazi toplulaştırma çalışmaları sırasında bahçe yollarının ve bazı dere yataklarının yerlerinin değiştirildiğini belirten Sümer, "Bazı derelerin yatakları birleştirilmiş. Su yüzyıllardır aynı yerden akıyordu, yine yatağını aradığından bazı sıkıntılar baş gösteriyor. Önümüz daha da yağışlı bir mevsim. Her yağmurda aynı korkuyu mu yaşayacağız? Bu konuda yetkililerimizden Kaymakçı'ya gelip inceleme yapmalarını istiyoruz" dedi.

Zararının büyük olduğunu vurgulayan Sümer, "Benim bu arazim ve damım Kaymakçı'nın içinde sayılır. Islah çalışmasıyla bu sorunun çözüleceğine inanıyorum. İlgililerden bu konuya kış gelmeden bir an önce çözüm bulunmasını istiyorum. Benim gibi sıkıntı yaşayan üreticilerimiz var" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber