Siirt'te emniyet kemerinin önemi anlatıldı

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı doğrultusunda, simülasyon aracı ile emniyet kemerinin önemini anlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2013 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siirt'te emniyet kemerinin önemi anlatıldı

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı doğrultusunda, simülasyon aracı ile emniyet kemerinin önemini anlattı.

Siirt Valisi Ahmet Aydın ve İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu'nun da katılımıyla valilik önünde düzenlenen etkinlikte, emniyet kemeri takmayan bir aracın takla atması durumunda nasıl bir etki oluşturacağı uygulamalı olarak anlatıldı. Emniyet kemeri kullanımının trafik kazalarında ölümleri yüzde 45, yaralanmaları ise yüzde 55 oranında azalttığını belirten Trafik Tescil Şube Müdürlüğü Ahmet Akpınar, duyarlılığı artırmak ve trafik kazalarındaki can kaybı ve yaralanmayı en aza indirmeyi amaçladıklarını belirtti. Kazaların asgariye indirilmesi amacıyla eğitici çalışmalara ağırlık verildiğini belirten Akpınar, "2012 yılında çıkarılan Başbakanlık genelgesi ile 2020 yılına kadar trafik kazalarının ölüm oranlarının yüzde 50 oranında azaltılması amacıyla, trafik güvenliği stratejisi ve eylem planı uygulamaya konuldu. Bu çerçevede Siirt'te trafik güvenliği tarafından 8 aydır hız ihlallerinin azaltılması ve emniyet kemeri kullanım oranının artırılması için Siirt'in değişik noktalarında eğitici çalışmalar sürdürüyoruz. İlimize tahsis edilen emniyet kemeri simülasyon aracı ile valilik önünde, Sancaklar İlköğretim Okulu ve Siirt Üniversitesi Rektörlük binasında 5 gün süreyle eğitim verilecek. Tüm sürücüleri can güvenliği için hız kurallarına uymaya ve emniyet kemeri takmaya davet ediyoruz" dedi.

VALİ AYDIN SİMÜLASYON ARACINA BİNDİ

Siirt Valisi Ahmet Aydın, daha sonra simülasyon aracının şoför koltuğuna bindi. Kontrol panelini çalıştıran görevli, aracı 360 derece döndürünce, Vali Aydın emniyet kemeri takmasına rağmen büyük zorluk çekti. Daha sonra İl Sivil Savunma Müdürlüğü'nde görevli 2 personel simülasyon aracına kemer takmadan bindirildi. Aracın 360 derece döndürülmesi sonucu ön koltukta bulunan her 2 personel ters yönlere savruldu.

Emniyet kemeri kullanımının önemine vurgu yapan Vali Aydın, "Bugünkü uygulamada, emniyet kemeri takmayan bir araçta kaza anında aracın 360 derece döndüğünü hesaplarsak neler olabileceğini en güzel bir şekilde anlatıyor. Bu amaçla her sürücünün mutlaka hız kuralına uyması ve emniyet kemeri takması gerekir" diye konuştu.

Etkinlik, daha sonra toplanan okul öğrencilerine trafik güvenliği ile ilgili uygulamaların anlatılmasıyla sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber